19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σε ποιους royals δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης οι Βρετανοί;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η Κέιτ Μίντλετον να περνά την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, με την ίδια να δίνει μια γενναία μάχη απέναντι στον καρκίνο, ωστόσο μια νέα δημοσκόπηση καταδεικνύει πως η «εξ αγχιστείας» γαλαζοαίματη εξακολουθεί να διατηρεί την πρώτη θέση σε δημοφιλία αφήνωντας πίσω όλα τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Μάλιστα η υποστήριξη των Βρετανών αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το YouGov και δημοσιεύτηκε την Τετάρτη έδειξε ότι το 76% των Βρετανών έχει θετική εικόνα για την Κέιτ. Μάλιστα το ποσοστό δείχνει 6 μονάδες άνοδο σε σχέση με την περασμένη χρονιά.  Η δημοσκόπηση έγινε λίγες εβδομάδες αφότου η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, σε ένα ειλικρινές βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μετά από εβδομάδες φημών για την υγεία της.

Δημοφιλής παραμένει και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με το ποσοστό του στη συγκεκριμένη έρευνα να είναι 73% και να ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος με 63%.Η πριγκίπισσα Άννα έρχεται τρίτη με ποσοστό 71%.

Αρνητικοί οι Βρετανοί για Χάρι και Μέγκαν

Όπως ήταν φυσικό μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν για την βρετανική βασιλική οικογένεια και την μετακόμιση τους στις ΗΠΑ ο πρίγκιπας, Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι από τα λιγότερο δημοφιλή πρόσωπα.

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας, Χάρι συγκέντρωσε μόνο το 31% των θετικών απόψεων των Βρετανών, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ κέρδισε μόλις το 26%. Ωστόσο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ είναι πιο δημοφιλείς στους νεαρότερους Βρετανούς. Έτσι οι νέοι στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών να τείνουν να είναι πιο θετικοί απέναντί τους από τους μεγαλύτερους σε ηλικία Βρετανούς.

Ο λιγότερο δημοφιλής γαλαζοαίματος

Ο πρίγκιπας Άντριου παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής από όλους, με μόλις το 6% των Βρετανών να έχει θετική άποψη για τον Δούκα της Υόρκης, σε σύγκριση με το 86% που έχει αρνητική γνώμη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό