21.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ίπσουιτς και Λέστερ ανέβηκαν στην Premier League

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αγγλικό ποδόσφαιρο μας προσέφερε άλλη μία συναρπαστική ιστορία, καθώς μαζί με την Λέστερ ανέβηκε στην Premier League η Ίπσουιτς, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, ενώ οι Λιντς, Σαουθάμπτον, Γουέστ Μπρομ και Νόριτς θα διεκδικήσουν το 3ο εισιτήριο μέσω των play-off.

Η ομάδα του Στιβ ΜακΚένα πανηγύρισε back-to-back ανόδους με περιορισμένο μπάτζετ και μέσα σε 2 σεζόν θα βρεθεί από την 3η κατηγορία, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η Ίπσουιτς χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για να «κλειδώσει» την άνοδο κι επικράτησε με 2-0 της ήδη υποβιβασμένης Χάντερσφιλντ. Από την μεριά της, η Λέστερ του Έντσο Μαρέσκα είχε πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο της επιστροφής στα «μεγάλα σαλόνια» από την περασμένη εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι Λιντς, Σαουθάμπτον, Γουέστ Μπρομ και Νόριτς θα διεκδικήσουν την 3η θέση που οδηγεί στην Premier League, μέσω των play-off ανόδου. Η Λιντς θα αντιμετωπίσει τη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη σε διπλούς ημιτελικούς και η Σαουθάμπτον τη Γουέστ Μπρομ του Κάρλος Κορμπεράν, με τους δύο νικητές να τίθονται αντιμέτωποι στο «Γουέμπλεϊ» με τρόπαιο την άνοδο.

Οι Μπέρμιγχαμ, Χάντερσφιλντ και Ρόδεραμ είναι οι 3 ομάδες που υποβιβάστηκαν στην 3η κατηγορία, ενώ υπενθυμίζεται πως από την Premier League στην Championship έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ θα «πέσουν» και δύο εκ των τριών ανάμεσα στις Νότιγχαμ Φόρεστ, Λούτον και Μπέρνλι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό