25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Χαμάς, επισημαίνει ότι η προσωρινή προβλήτα που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός στ΄ ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας (για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας) δεν είναι εναλλακτική λύση στο άνοιγμα όλων των χερσαίων σημείων διέλευσης υπό την παλαιστινιακή επίβλεψη.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη.

Στη Γάζα η ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της αμερικανικής προβλήτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησαν να φτάνουν στη Γάζα μέσω μιας αμερικανικής προβλήτας, την ώρα που το Ισραήλ δέχεται αυξανόμενες παγκόσμιες πιέσεις να επιτρέψει περισσότερες προμήθειες στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα.

Η προσωρινή πλωτή προβλήτα προκατασκευάστηκε στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντόντ και μεταφέρθηκε στη θέση της την Πέμπτη στις ακτές της Γάζας, η οποία δεν διαθέτει δική της λιμενική υποδομή. Κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν βγήκε στην ξηρά, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση του Πενταγώνου.

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη, πολυεθνική προσπάθεια για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στους Παλαιστίνιους πολίτες … και θα περιλαμβάνει αγαθά βοήθειας που δωρίζονται από διάφορες χώρες και ανθρωπιστικές οργανώσεις», ανέφερε η διοίκηση σε ανακοίνωσή της.

Μετά από μήνες συζητήσεων, τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να συνδράμουν στον συντονισμό των παραδόσεων και της διανομής βοήθειας στην πλωτή αποβάθρα, υπό τον όρο ότι η επιχείρηση «σέβεται την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων», δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό