22.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όσοι Αμερικανοί φοιτητές αποβλήθηκαν μπορούν να έρθουν να φοιτήσουν εδώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ασυνήθιστη πρόταση περίμενε τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές που αποβλήθηκαν από τα  Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις πολυήμερες καταλήψεις από την αντάρτικη ομάδα της Υεμένης Χούθι.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι Χούθι, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν θέσεις σε φοιτητές που αποβλήθηκαν από αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή οργάνωσαν φιλο-παλαιστινιακές κινητοποιήσεις.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν αντάρτικη ομάδα στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά «Με κάθε σοβαρότητα προτιθέμεθα να καλωσορίσουμε φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από τα αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους», είπε ένας αξιωματούχος από το Πανεπιστήμιο της Σαναά.

Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε

Μάλιστα στην ανακοίνωση επικροτούν την, όπως αποκαλούν, «ανθρωπιστική» στάση των φοιτητών στις ΗΠΑ και ενημέρωσε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ότι θα μπορούσε να συνεχίζει τις σπουδές του στην Υεμένη.

«Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει όσα έχουν υποστεί καθηγητές και φοιτητές σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης», πρόσθεσε, δίνοντας και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά των Χούθι.

Όπως είναι λογικό αυτή η ασυνήθιστη κίνηση προκάλεσε ένα κύμα σαρκασμού από τους απλούς Υεμενίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφία δύο φοιτητών να μασούν το ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό φύλλο Qat στην Υεμένη. Περιέγραψε τη σκηνή ως Αμερικανοί φοιτητές κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους στο Πανεπιστήμιο της Σαναά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία επανέφεραν φέτος τους Χούθι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό