22.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αστέρια στο γρασίδι, αστέρια και στο σινεμά

Ειδήσεις Ελλάδα

Είσαι στο φως της δημοσιότητας. Οι προβολείς είναι πάνω σου. Ουδείς μπορεί να σε παραβλέψει. Η δόξα εντός αγωνιστικού χώρου είναι δεδομένη για ποδοσφαιριστές όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ζινεντίν Ζιντάν και Ερίκ Καντονά.

Δεν είναι οι μοναδικοί, είναι, όμως, οι κυριότεροι που φρόντισαν να αξιοποιήσουν αυτήν την… αποθέωση του λαού του ποδοσφαίρου, ώστε να μεταφέρουν το πρόσωπό τους στη μεγάλη οθόνη. Αστέρες του σινεμά έγιναν οι τρεις τους, κι όχι μόνο, σε μάλιστα ιδιαίτερες ταινίες. 

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Legend of the Sword 

Το μεγάλο αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης της Μίλαν και αργότερα της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει δείξει και την ικανότητα του σίγουρα και εκτός γηπέδου. Εφόσον πήρε αυτά που ήθελα σαν παίκτης, είπε να δοκιμάσει την τύχη του και σε έναν διαφορετικό ρόλο.

Αυτή την φορά ως ηθοποιός, λίγα χρόνια πριν, στην ταινία ‹‹Legend of the Sword». Το 2017 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ  υποδύθηκε τον Βασιλιά Αρτούρο. Μέσα σε 17 λεπτά παρουσίας του στην ταινία, ήταν αρκετή στον πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου, ώστε να δείξει ότι δεν ήταν μόνο το «φαρμακερό» του πόδι που έκανε την ζημιά, αλλά και το ταλέντο του στην υποκριτική.

Ερίκ Καντονά – Looking for Eric

Ποιος δε θυμάται την κίνηση καράτε σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας από τον Έρικ Καντονά; Το «κωλόπαιδο» όπως τον χαρακτήριζαν τότε αυτόν και τον Γκιγκς οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, δεν είχε την ικανότητα μόνο στο σκοράρισμα. Ο μαέστρος Γάλλος, με τον σηκωμένο γιακά, είχε δηλώσει πως «δεν έχω μετανιώσει ποτέ για την πράξη μου, για το μόνο που μετάνιωσα ήταν που δεν τον χτύπησα πιο δυνατά», ήταν τα λόγια του.

Το 2009 όμως αποφάσισε να κάνει κάτι τελείως έξω από τα νερά του και να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Looking for Eric», παίζοντας τον ρόλο ποιου άλλου; Του ίδιου του του εαυτού. Αυτός ήταν ο Καντονά, ένας ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, που, ωστόσο, έδειξε με την παρουσία του στην ταινία ότι μπορεί να παίξει αρκετούς ρόλους. Για την παρουσία του ασκήθηκε έντονη κριτική, κάτι, πάντως, που τον άφησε παγερά αδιάφορο. Αυτό έλειπε…

Ζινεντίν Ζιντάν – Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ζινεντίν Ζιντάν και ομάδες όπως Ρέαλ και Γιουβέντους σίγουρα πάνε μαζί. Αλλά μήπως ο «Ζιζού» εκτός από τους τίτλους τις διακρίσεις είχε να αναδείξει και κάτι άλλο; Το 2008 έπαιξε στην ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ» με τον σκηνοθέτη της ταινίας να λέει χαρακτηριστικά: «κρίμα που δεν έγινε ηθοποιός, αλλά αν γινόταν ηθοποιός τι θα έκανε το ποδόσφαιρο μετά χωρίς αυτόν;».

Στην ειδική έκδοση Αστερίξ και Οβελίξ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχαν πάμπολλοι αστέρες των Σπορ, όπως ο Μίχαελ Σούμαχερ, ο Τόνι Πάρκερ, η Αμελί Μορεζμό. Πέραν αυτών φυσικά πρωταγωνίστρια ήταν η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, όπως και οι σπουδαίοι Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Αλέν Ντελόν. 

Πάνος Στούμπος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό