23.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Volkswagen – Ακόμα χρήσιμη η υβριδική τεχνολογία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν κάποιος ή κάποιοι στον ευρύτερο χώρο του αυτοκινήτου πίστευαν ότι η πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό θα ήταν ομαλή και γρήγορη αλλά η πρόσφατη κάμψη στον ρυθμό με τον οποίο πωλούνται τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο μάλλον αποδεικνύει το αντίθετο. Η πορεία τόσο της βιομηχανίας όσο και της κοινωνίας προς ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον θα έχει πολλά και έντονα σκαμπανεβάσματα οπότε οι κατασκευαστές πρέπει να προσφέρουν ελκυστικές εναλλακτικές οι οποίες θα κρατήσουν τις πωλήσεις ψηλά. Μία από αυτές τις εναλλακτικές είναι η υβριδική και πιο συγκεκριμένα, η plug-in υβριδική τεχνολογία και ένας από τους κατασκευαστές που έφτασαν στην συνειδητοποίηση ότι είναι ακόμα χρήσιμη, είναι η Volkswagen.

“Τα υβριδικά αποτελούσαν παρελθόν. Αν κάνατε την ίδια ερώτηση πέρυσι, η απάντηση θα ήταν “Ξεχάστε τα υβριδικά, είναι μία ακριβή τεχνολογία που δεν αξίζει”. Μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, ξαφνικά όλοι θέλουν υβριδικά.
Όταν είπαμε ότι θα προσφέρουμε υβριδικές εκδόσεις στο Tiguan, το Golf, το Passat κλπ μας αποδοκίμασαν. Ο κόσμος είπε “Γιατί το κάνετε αυτό; Πηγαίνετε πιο γρήγορα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό”. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που το κάναμε. Έχουμε ήδη μία προσφορά και πιθανότατα, θα πρέπει να την επεκτείνουμε.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schafer, όταν ρωτήθηκε αν η εταιρία του θα συνεχίσει να επενδύει στα υβριδικά. Ο Schafer πρόσθεσε ότι η τεχνολογία του εξηλεκτρισμού είναι μία τεχνολογία-γέφυρα και ακριβώς αυτή η μεταβατική ιδιότητα της είναι που την κάνει εξαιρετικά χρήσιμη αυτή την εποχή που οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται σε ένα πλατώ. Από την άλλη, ο Schafer είναι απολύτως πεπεισμένος ότι το μέλλον είναι αμιγώς ηλεκτρικό οπότε η Volkswagen θα συνεχίσει να δουλεύει πυρετωδώς προς αυτόν τον στόχο αλλά ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να εξελίσσει και την (plug-in) υβριδική τεχνολογία. Ο Schafer δήλωσε για την εταιρία του ότι πιθανότατα δεν θα λανσάρει κάποιο εντελώς νέο κινητήριο σύνολο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξελίξει το υπάρχον ενώ συμπλήρωσε ότι μία plug-in υβριδική έκδοση δεν είναι απαραίτητη για κάθε μοντέλο σε κάθε περιοχή. Η Volkswagen εστιάζει στο (ηλεκτρικό) μέλλον αλλά δεν παραμελεί το (υβριδικό) παρόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό