24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Nissan X-Trail – Έτοιμη η τέταρτη γενιά του μοντέλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 22 χρόνια παρουσίας του στην αγορά, τρεις γενιές και έξη εκατομμύρια πωλήσεις, η Nissan προχώρησε στη δημιουργία και παρουσίαση της ολοκαίνουριας, τέταρτης γενιάς του X-Trail.

Kαι μπορεί ανέκαθεν να ήταν ένα μοντέλο που είχε κάτι διαφορετικό να προσθέσει στη κατηγορία, η οποία γνώρισε και συνεχίζει να έχει πολύ μεγάλη άνθηση, τώρα ωστόσο αυτό ισχύει και με το παραπάνω, όντας εξηλεκτρισμένο και εκσυγχρονισμένο σε όλα τα επίπεδα.

Ξεκινώντας από το σχεδιαστικό κομμάτι, οι επιρροές που έχει το νέο X-Trail από το Qashqai και τη καινούρια σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan μπορεί να είναι σαφείς, ωστόσο πηγαίνει το αισθητικό μέρος ένα βήμα παραπέρα, καθώς είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από όπου και αν το παρατηρήσετε. Στη πράξη αυτό σημαίνει πως στο καινούργιο X-Trail υπάρχει η χαρακτηριστική μάσκα, η οποία εδώ είναι πιο τονισμένη και με πιο έντονο το περίγραμμά της (το οποίο παραπέμπει στο λατινικό γράμμα «V»). Η γρίλια που εμπεριέχεται σε αυτή έχει ενεργές «περσίδες» οι οποίες παραμένουν κλειστές όταν δεν απαιτείται μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα προς τον κινητήρα.

Με πολύ έντονη σχεδίαση είναι τα εμπρός φώτα, τα οποία διαχωρίζονται σε δύο μέρη, και το χαρακτηριστικό άνοιγμα στο πλάι αυτών που βρίσκονται χαμηλότερα. Στο επάνω μέρος βρίσκονται τα φώτα ημέρας και τα φλας και χαμηλότερα οι προβολείς. Το καπό του αυτοκινήτου δείχνει και είναι πιο μακρύ, κάτι που έχει αφενός πρακτικούς λόγους, αφετέρου συμβάλλει τα μέγιστα στο συνολικά εντυπωσιακό σχήμα του αυτοκινήτου.  Στο πλάι τού αμαξώματος διακρίνονται οι σχετικά μεγάλοι θόλοι και η κοίλη διαμόρφωση στα μαρσπιέ, ενώ τα παράθυρα τονίζουν τη σιλουέτα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η σχεδίαση είναι εντελώς διαφορετική ενώ και η αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών αλλά και της κατασκευής είναι παραπάνω από εμφανής. Το ταμπλό ενσωματώνει έγχρωμες οθόνες 12,3 ιντσών τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο κέντρο από όπου γίνεται ο έλεγχος του infotainment. To νέο X-Trail θα εξοπλίζεται με όλα τα τελευταία συστήματα άνεσης και ασφάλειας, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε πενταθέσια αλλά και επταθέσια διάταξη.

Nissan introduces All New X-Trail with e-POWER and e-4ORCE in Europe

Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα, το Ιαπωνικό μοντέλο θα διαθέτει την υβριδική διάταξη του συστήματος e-power, και τον κινητήρα βενζίνης των 1.5 λίτρων που θα αποδίδει 163 ίππους. Στη δικίνητη έκδοση η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τους 204 ίππους, ενώ στη τετρακίνηση εκδοχή που η Nissan ονομάζει «e-4ORCE» η απόδοση θα φτάνει τους 213 ίππους. Στη χώρα μας το νέο Nissan X-Trail θα έρθει τον Οκτώβριο, με τιμές που θα ξεκινούν από τα 38590 Ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό