23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

H Ford αλλάζει τα πλάνα της για τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αρχικό σχέδιο της Ford για την αποκλειστική πώληση ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2030 αναβλήθηκε λόγω των βραδύτερων του αναμενόμενου ρυθμών πώλησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο γενικός διευθυντής της Ford of Europe Martin Sander ανέφερε ότι αν η ζήτηση παραμείνει, τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν και μετά το 2030.

Η πρόσφατη αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας αναγνωρίζει την ηπιότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τα EV.

Οι πρόσφατες ενέργειες αντικατοπτρίζουν την προετοιμασία της Ford για μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά επιβατικών αυτοκινήτων.

Η διακοπή της παραγωγής διαφόρων μοντέλων έγινε το 2022 και το 2023 σε όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Ford.

Επιβεβαιώνεται η διακοπή του Focus το 2025, αφήνοντας κενά στη γκάμα που καλύπτονται από επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Puma Gen-E και ένα Explorer μηδενικών εκπομπών.

Ανταγωνιστές όπως η Volkswagen και η Stellantis εξακολουθούν να προσφέρουν μια σειρά από μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, διατηρώντας ποικίλες επιλογές για τους καταναλωτές.

Το ρίσκο της Ford να αποσύρει σταδιακά βασικά μοντέλα προς όφελος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εμφανές, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνεται, αφήνοντας τους αγοραστές παραδοσιακών αυτοκινήτων με λιγότερες επιλογές από τη μάρκα.

Παρά τη δημοτικότητα μοντέλων όπως το Puma και το Kuga, η στροφή της Ford παραγκωνίζει τα hatchback, τα sedan και τα wagon, αναγκάζοντας τους ενδιαφερόμενους πελάτες να εξερευνήσουν εναλλακτικές επιλογές σε άλλες μάρκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό