23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Μαϊάμι: Επιτέλους ο Norris νικητής

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από οκτώ δεύτερες θέσεις και 15 τερματισμούς στο podium και 110 συμμετοχές στην F1, ο Lando Norris (McLaren) τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix του Μαϊάμι. Είναι η πρώτη νίκη της καριέρας του και η πρώτη για τη McLaren από τη Monza το 2021, με τον Daniel Ricciardo. Ο Verstappen (Red Bull Racing) ήταν δεύτερος και ο Leclerc (Ferrari) τρίτος.

Φωτογραφία: Reuters 2024 F1 GP Miami M.Verstappen

Ο Verstappen κυριάρχησε στο πρώτο μισό του Grand Prix στο Μαϊάμι, αλλά ήταν η στρατηγική της McLaren το αναβαθμισμένο του μονοθέσιο και οι ικανότητες του Norris που του έδωσαν τη νίκη.

Η ομάδα της McLaren εκμεταλλεύτηκε μια σύγκρουση του Magnussen (Haas) με τον Sargeant (Williams) που οδήγησε σε παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε το safety car για να βάλει στα pits τον Norris και να κλέψει την πρώτη θέση. Λίγο μετά την δεύτερη εκκίνηση ο Βρετανός αντιστάθηκε σε μια επιθετική κίνηση του Verstappen, αλλά αυτό ήταν όλο, με τον Norris να απομακρύνεται στο δεύτερο μισό του αγώνα και να κερδίζει με άνεση.

«Υποθέτω πως κάπως έτσι γίνεται. Το ένοιωθα από το πρωί πως θα γίνει κάτι καλό.» φώναξε στην ενδοσυνεννόηση με την ομάδα του ο Norris στον τερματισμό. Η τελευταία νίκη του Norris ήταν στον πρώτο αγώνα της σεζόν της Formula 2 το 2018 στο Μπαχρέιν.

Πίσω από τους Verstappen και Leclerc τερμάτισαν οι Carlos Sainz (τέταρτος με τη δεύτερη Ferrari) με τον Sergio Perez ( Red Bull Racing) να τερματίζει πέμπτος μπροστά από τον Lewis Hamilton (Mercedes). Οι Yuki Tsunoda(RB), George Russell (Mercedes) Fernando Alonso (Aston Martin) και Esteban Ocon (Alpine) έκλεισαν τη δεκάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό