17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Υπάρχει άλλος εκτός του Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, μίλησε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Action 24, τόσο για τις επικείμενες ευρωεκλογές όσο και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε στις κρίσεις που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια και έθεσε το ερώτημα αν «υπάρχει άλλος “μάνατζερ” εκτός του Μητσοτάκη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις;». Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε πως η «Ευρώπη των κρίσεων» μπορεί να γίνει μια «Ευρώπη των λύσεων». 

Όταν ρωτήθηκε για τις μετακινήσεις στελεχών στα κόμματα, και ειδικότερα για την τελευταία περίπτωση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που ανέλαβε κομβικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε με μπόλικη δόση χιούμορ: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, μόλις ανακοινώθηκε, με πήρε η Φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και μου είπε “έχετε τέτοιες μετακινήσεις; Τι γίνεται εκεί πέρα;”». Συνεχίζοντας να απαντά στο ίδιο θέμα, είπε: «Εγώ δεν είμαι αναλυτής, δεν με απασχολεί το ζήτημα. Η κεντροδεξιά δεν εκφράζεται με πρόσωπα αλλά με πολιτικές. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο οι πολιτικές».

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε πως πρέπει να τεθεί στη συζήτηση η ευρωπαϊκή ατζέντα. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο εκλεγμένο απευθείας από τους πολίτες όργανο και με βάση την τελευταία συνθήκη της Λισαβόνας, είναι ουσιαστικά συνωμοθέτης, έχει τρομερές αρμοδιότητες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης για να συμπληρώσει πως πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε μια ένωση αυτόνομων, κυρίαρχων κρατών, με τα εθνικά τους κοινοβούλια και χρειάζεται ομοφωνία για τις αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό