19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς να φύγουν από το Ιράν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της την Παρασκευή (12/4) να φύγουν από το Ιράν γιατί υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ και κίνδυνος να συλληφθούν από τις ιρανικές αρχές.

Υπάρχει ο κίνδυνος τόσο μιας απότομης κλιμάκωσης των υφιστάμενων εντάσεων της Τεχεράνης με το Ισραήλ όσο και ότι οι Γερμανοί μπορεί να κινδυνεύσουν από αυθαίρετες συλλήψεις στη χώρα, αναφέρει.

«Υπό τις τρέχουσες εντάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, υπάρχει κίνδυνος απότομης κλιμάκωσης», γράφει το υπουργείο Εξωτερικών σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές», προσθέτει.

«Οι Γερμανοί πολίτες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να συλληφθούν και να ανακριθούν αυθαίρετα και να τους επιβληθούν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα, ιρανική και γερμανική, κινδυνεύουν ιδιαίτερα», τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη σύσταση- προειδοποίηση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί στην περιοχή είναι και η ανακοίνωση – «υπενθύμιση» που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία γνωστοποιεί πως εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για αποφυγή επισκέψεων σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Λίβανο και Ιράν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό