18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην Κυβέρνηση για την τροπολογία Γεωργιάδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, με φόντο την επίμαχη τροπολογία Γεωργιάδη για τη δυνατότητα των ιδιωτών να παράσχουν έργο στο ΕΣΥ, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από βήματος στην Ολομέλεια.

«Πρόκειται για μια κατάπτυστη τροπολογία. Μας επιστρέφει στην περίοδο πριν από τη δεκαετία του 1980, καταργώντας τις δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, το θεμέλιο λίθο του ΕΣΥ. Ιδιωτικοποιείτε την Υγεία με μια μεταμεσονύχτια τροπολογία τη Μεγάλη Εβδομάδα», κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως η κεντροδεξιά παράταξη «πρέπει να φύγει», καθώς «όσο μένει στην εξουσία, τόσο γρηγορότερα θα καταρρεύσει η δημόσια Παιδεία και η δημόσια Υγεία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε και στις βολές που δέχθηκε νωρίτερα από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία επί ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως επί Αλέκου Παπαδόπουλου, η πρόβλεψη ήταν να είναι συμπληρωματικά προς τα πρωινά χειρουργεία.

«Πλέον, με την τροπολογία που φέρνετε, θα ενοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση οι κλίνες του ΕΣΥ. Δημιουργείτε ασθενείς δυο ταχυτήτων. Εκείνους που θα εξυπηρετούνται δωρεάν και εκείνους που θα πληρώνουν», κατήγγειλε.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή κριτική του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΠΑΣΟΚ, με τον υπουργό Υγείας να αντικρούει τις αιτιάσεις περί ασθενών δυο ταχυτήτων, διερωτώμενος «εσείς, όταν θεσπίζατε το 2003 τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, τότε ήσασταν σύμφωνοι με το Σύνταγμα και εμείς τώρα δεν είμαστε;».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό