19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία του Σίδνεϊ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Αυστραλίας βρίσκεται ένα 15χρονο αγόρι, που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος ενός επισκόπου μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση.

Ο ύποπτος έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και οδηγήθηκε σε ασφαλή τοποθεσία, καθώς η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των πιστών, δήλωσε ο Άντριου Χόλαντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επίθεση με μαχαίρι σήμερα, σε έναν ασσυριακό ναό του Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο Χόλαντ.

Στο μεταξύ, ο ιερέας της ενορίας τραυματίστηκε στην επίθεση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, ενώ ακόμη τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά κατά κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο ιερέας Mari Emmanuel είναι ο εξέχων ηγέτης μιας υπερσυντηρητικής αίρεσης της Ασσυριακής Εκκλησίας στην Αυστραλία, ο οποίος έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή ασκούσε έντονα αρνητική κριτική στα lockdown και τα εμβόλια για τον Covid-19. Πραγματοποιεί σε livestreaming τις λειτουργίες του στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει χιλιάδες οπαδούς (περίπου 17.000 στο Facebook), ενώ έβγαζε «πύρινους» λόγους και προσέλκυε ριζοσπάστες Χριστιανούς στα κηρύγματά του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό