23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στις 23 Μαΐου το Kia EV3

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό η Kia, έχει ξεκινήσει μία διορθωτική πορεία για το μέλλον, μία πορεία που περιλαμβάνει την ενίσχυση της γκάμας της με 9 νέα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2028 αλλά μέχρι να δούμε πως θα διαφοροποιηθεί η μεσοπρόθεσμη στρατηγική της, η κορεατική μάρκα ετοιμάζει το ανανεωμένο EV6 και το ολοκαίνουριο EV3 για το 2024. Η Kia έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του EV3 που θα περάσει εν τέλει στην παραγωγή και όπως περιμέναμε, οι διαφορές ανάμεσα σε αυτό και το πρωτότυπο που είδαμε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους είναι ελάχιστες.

Οι φωτογραφίες του Kia EV3 που θα φτάσει στις εκθέσεις της εταιρίας κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, δείχνουν ότι διατηρεί το μέγεθος και τις αναλογίες του πρωτότυπου όπως και το χαρακτηριστικό μοτίβο με τις “μαλακές” γωνίες που δημιουργούν ένα αρκετά τετραγωνισμένο αλλά σε κάθε περίπτωση φιλικό σχήμα. Η κορεατική εταιρία εστιάζει σε αυτό το σημείο περισσότερο στα εμπρός και τα πίσω φωτιστικά σώματα που, όπως και στο concept, αποτελούνται από λεπτές γραμμές που ακολουθούν το αμάξωμα και εντάσσονται στο design τονίζοντας τα στοιχεία που κάνουν το EV3 να ξεχωρίζει, χωρίς να προσπαθούν να κλέψουν την παράσταση. Παρατηρούμε επίσης ότι η διακριτική αεροτομή στο τελείωμα της οροφής έχει μεταφερθεί και στο μοντέλο παραγωγής, όπως και το διακοσμητικό στην πίσω κολώνα που δίνει την εντύπωση ότι η οροφή αιωρείται ενώ οι τροχοί έχουν τοποθετηθεί στα άκρα του αμαξώματος μεγιστοποιώντας το μεταξόνιο γεγονός που με την σειρά του μεγιστοποιεί τους εσωτερικούς χώρους.

Παρότι μοιράζεται πολλά κοινά με το μεγαλύτερο και σαφώς πιο premium EV9, το EV3 έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελεί ένα προσιτό σημείο πρόσβασης για την ηλεκτρική κινητικότητα και γι’ αυτό, ενώ θα βασίζεται στην E-GMP αρχιτεκτονική του Hyundai Group, μία αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα μοντέλων των Hyundai, Kia και Genesis, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ενσωματώνει τεχνολογία 800V όπως τα μεγαλύτερα και ακριβότερα EV6 και EV9. Θα προσφέρει λοιπόν επιλογές τόσο στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων όσο και σε αυτόν των μπαταριών αλλά λογικά, οι χρόνοι φόρτισης θα είναι αυξημένοι – από την άλλη, η τιμή αναμένεται να είναι μειωμένη με την Kia να στοχεύει σε τιμή εκκίνησης που δεν θα υπερβαίνει τα €35.000. Προς το παρόν, η κορεατική μάρκα δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την καμπίνα αλλά έχει χρόνο για να το κάνει αν αλλάξει γνώμη καθώς η επίσημη πρεμιέρα του EV3 τοποθετείται στις 23 του Μαΐου που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται για το compact, ηλεκτρικό crossover να λανσαριστεί στην αγορά ακόμα και εντός του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό