27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με Ιμάμογλου στην Πόλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου είχε σήμερα Τετάρτη (8/5) ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε.

Όπως έγραψε ο κ. Δούκας στα κοινωνικά δίκτυα, «σήμερα είχα διμερή συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου», ενώ, προσέθεσε πως αποτελεί προσωπική του δέσμευση να συνεργασθούν στενά.

«Ήταν μεγάλη μου χαρά να αποδεχτώ την πρόσκληση του Εκρέμ Ιμάμογλου, να παρευρεθώ στη χθεσινή εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης και σήμερα να έχω διμερή συνάντηση μαζί του. Τον ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή.

Είναι δέσμευσή μας να συνεργασθούμε στενά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο των ιστορικών πόλεών μας. Θα συνεχίσω τις επαφές μου με Δημάρχους, προκειμένου στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, να επικρατήσουν οι προοδευτικές φωνές κόντρα στον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης με τη σειρά του δήλωσε τη στήριξή του στον κ. Δούκα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων σήμερα, εδώ, στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία στη θητεία του. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα βελτιώνεται συνεχώς τόσο σε επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων, Αθήνας – Κωνσταντινούπολης, όσο και στο πλαίσιο του δικτύου των Βαλκανικών Πόλεων B40. Χθες, ο κ. Δούκας είχε την καλοσύνη να συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ενώ με τη σημερινή επίσκεψή του, μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Για άλλη μια φορά τον ευχαριστώ για την ειλικρίνεια, τη φιλία και την υποστήριξή του».

Ο Χάρης Δούκας προσκάλεσε τον Εκρέμ Ιμάμογλου να επισκεφτεί την Αθήνα, κι εκείνος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, αναφέροντας ότι ελπίζει να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα το συντομότερο δυνατό.

Τα συγχαρητήρια Δούκα σε Ιμάμογλου για την επανεκλογή του

Σημειώνεται πως ο Χάρης Δούκας ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη για την επανεκλογή του τον Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον Τούρκο δήμαρχο να τον ευχαριστεί με θέρμη.

«Η επανεκλογή σου επισφραγίζει την πολύ επιτυχημένη θητεία σου. Το όραμά σου για μία πόλη σύγχρονη και δημοκρατική αποτελεί πηγή έμπνευσης εντός και εκτός Τουρκίας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι αγαστή, με γνώμονα τις κοινές μας αξίες και την αποφασιστική δέσμευσή μας για την καταπολέμηση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας. Başarılar diliyoruz!», είχε γράψει στο μήνυμά του ο Χάρης Δούκας.

Από την πλευρά του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ (σ.σ. στα ελληνικά) δήμαρχε Χάρη Δούκα! Είμαι ενθουσιασμένος που περιβάλλομαι από ομολόγους που μοιράζονται τις ίδιες δημοκρατικές αξίες με εμένα».

Συνεχίζοντάς το μήνυμά του προς τον Χάρη Δούκα ανέφερε: «Το να μου λέει κάποιος ότι δίνω έμπνευση, με κάνει να αισθάνομαι ταπεινοφροσύνη. Η Κωνσταντινούπολη και οι πολίτες της με εμπνέουν καθημερινά, κάνοντας το έργο μου να τους υπηρετώ πιο εύκολο. Ευχές για ένα πιο λαμπρό μέλλον!».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό