17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Ο Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες του Δ. Βαρτζόπουλου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η αθλιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έχει προηγούμενο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, αναφέροντας ότι «ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες του Δ. Βαρτζόπουλου, κάνοντας λόγο για “επιστημονικές απόψεις”». «Τόλμησε να συμψηφίσει την “επιστημονική” κάλυψη των γυναικοκτονιών με τους νεκρούς στην πυρκαγιά του Ματιού, καθώς υπονόησε ότι φταίει ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες που έχουν οι “επιστημονικές” αθλιότητες του υφυπουργού και βουλευτή του».

Αναφορικά με τον πληθωρισμό επισημαίνει ότι «αφού η ακρίβεια είναι “εισαγόμενη”, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης, τότε για ποιον λόγο έχουν ενεργοποιήσει το παρατηρητήριο τιμών, στο οποίο, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έχει εντοπίσει διαφορές που φτάνουν ακόμα και στο 30% ανάμεσα στα σούπερ μάρκετ;».

Μαρινάκης για Βαρτζόπουλο: Όταν έχουμε δημόσιο αξίωμα, πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί

Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «ο κ. Βαρτζόπουλος έκανε μια συζήτηση και μια ανάλυση με την επιστημονική του ιδιότητα ως ψυχίατρος και μετά τις αντιδράσεις, οι οποίες ήταν δικαιολογημένες σε έναν βαθμό λόγω παρερμηνείας, έσπευσε να διευκρινίσει τι είπε και με ποια ιδιότητα το είπε και είναι προφανές ότι δεν είχε καμία διάθεση να υποτιμήσει τις γυναίκες, αλλά έκανε μια επιστημονική ανάλυση συγκεκριμένη».

«Είναι αλήθεια ότι όσοι έχουμε το οποιοδήποτε αξίωμα και απευθυνόμαστε δημοσίως στους πολίτες, έχουμε δηλαδή δημόσιο βήμα, πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί και ακριβείς στις διατυπώσεις μας», τόνισε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Βαρτζόπουλος έσπευσε να ανασκευάσει, αλλά πώς σας φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης ζητάει την αποπομπή ενός υπουργού για μια τέτοια επιστημονική τοποθέτηση που έπρεπε να επεξηγηθεί για να μην υπάρχει παρεξήγηση, όταν ψήφιζε ο ίδιος νομοθετήματα για ποινικούς κώδικες εκεί που ήταν ανθρωποκτονία και εκεί που ήταν ισόβια το έβαλε μόνο 15 χρόνια. Πόσο υποκριτές είναι αυτοί που, όταν μπορούσαν να μην μειώσουν μια ποινή, πιάστηκαν από μια τοποθέτηση για να παραστήσουν τους δήθεν περισσότερο ευαίσθητους.

Εμείς δεν λέμε ότι δεν υπάρχει ο όρος γυναικοκτονία, αλλά το να πετάς ένα πυροτέχνημα και να λες νομική αναγνώριση του όρου, μόνο εντυπώσεις θέλεις να προκαλέσεις.

Ο κ. Βαρτζόπουλος μίλησε ως ψυχίατρος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό