23.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νορβηγός «χασάπης» ευνούχιζε και ακρωτηρίαζε πελάτες σε live μετάδοση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας αυτοαποκαλούμενος «ευνούχος» που ακρωτηρίαζε τους πελάτες που πληρώνουν και το μετέδιδε διαδικτυακά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη φυλάκιση 22 ετών στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Marius Gustavson παραδέχτηκε αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε κατηγοριών για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης από πρόθεση.

Περιγράφηκε σε μια τριήμερη καταδίκη στο Old Bailey ως «τρελός», «αρχιχειραγωγός» και «χασάπης».

Ο Νορβηγός, 46 ετών, διατηρούσε μια κερδοφόρα επιχείρηση με ακραίες ακρωτηριάσεις σώματος, κυρίως γεννητικών οργάνων.

Οι συνδρομητές παρακολουθούσαν ευνουχισμούς και ακρωτηριασμούς

Ο 46χρονος Νορβηγός, διατηρούσε μια κερδοφόρα επιχείρηση με ακραίες μετατροπές σώματος, ως διευθυντής ενός ιστότοπου όπου οι συνδρομητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ευνουχισμούς και ακρωτηριασμούς στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Οι μάρτυρες περιέγραψαν απειλητικές για τη ζωή διαδικασίες σε ευάλωτα θύματα σε μη αποστειρωμένα περιβάλλοντα που μεταδίδονταν στον ιστότοπό του για τη σεξουαλική ευχαρίστηση των θεατών.

Ο «χασάπης» από τη Νορβηγία ήταν ο κύριος δράστης, οργανωτής και αρχηγός της επικερδούς και ευρείας συνωμοσίας που περιλάμβανε έως και 29 αδικήματα σε 13 θύματα και το εμπόριο μελών.

Γνωστός ως «δημιουργός ευνουχισμών»

Ο Γκούσταβσον είχε μόλις εκτελέσει μια από τις φρικιαστικές επεμβάσεις του στο υπόγειο διαμέρισμά του όταν ένας άγνωστος εμφανίστηκε για να αγοράσει ένα πέος. Ο άντρας που είναι γνωστός ως «δημιουργός ευνουχισμών» πήρε ένα βάζο από ένα μικρό ψυγείο πίσω από τον καναπέ του σαλονιού του πριν το παραδώσει στον αγοραστή, ο οποίος πλήρωσε σε μετρητά πριν φύγει.

Ο δικαστής Mαρκ Λάκραφτ είπε ότι ο Γκούσταβσον ήταν ο εγκέφαλος μίας «φρικιαστικής και ζοφερής, μεγάλης κλίμακας» και «εξαιρετικά επικίνδυνης» επιχείρησης.«Σε μία περίπτωση, ο Gustavson μαγείρεψε κάτι που φαινόταν ότι ήταν ανθρώπινοι όρχεις, οι οποίοι στη συνέχεια απλώθηκαν για να φαγωθούν και κράτησε άλλα μέρη του σώματος ως «τρόπαια»», είπε.

Ο δικαστής είπε ότι ήταν «απόλυτα ικανοποιημένος» που το κίνητρο «ήταν ένας συνδυασμός σεξουαλικής ικανοποίησης καθώς και οικονομικής ανταμοιβής». Κάποια από αυτά που συνέβησαν ήταν «λίγο λιγότερο από ανθρώπινη σφαγή», είπε.

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο ιστότοπος pay-per-view «Eunuchmaker» του κατηγορουμένου διαφήμιζε υπηρεσίες όπως ευνουχισμό, αφαίρεση πέους και πάγωμα άκρων. Οι εισαγγελείς άκουσαν επίσης στη διάρκεια της δίκης πώς ο Γκούσταβσον ωθούσε κι άλλους να του κάνουν επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του πέους, των όρχεων, της αριστερής θηλής και του ποδιού του.

Η τροπή των επεμβάσεων

Ο ιστότοπος έδειχνε τον κατηγορούμενο και τους συνεργούς του που δεν είχαν ιατρικά προσόντα – έξι από τους οποίους καταδικάστηκαν μαζί του – να εκτελούν μια σειρά επεμβάσεων σε διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων του Λονδίνου σε προφανώς πρόθυμους εθελοντές. Μερικοί ήταν μόλις 16 ετών.

Μερικές φορές οι επεμβάσεις κατέληγαν άσχημα. Το δικαστήριο άκουσε πολλές ηχογραφήσεις κλήσεων 999 στις οποίες ο Γκούσταβσον έλεγε ψέματα ήρεμα στο τηλέφωνο για το πώς στην πραγματικότητα τα θύματά του είχαν τραυματιστεί. Τον Ιανουάριο, τρεις άνδρες καταδικάστηκαν αφού παραδέχθηκαν ότι προκάλεσαν σοβαρή σωματική βλάβη στον Γκούσταβσον.

Προς υπεράσπισή του, η νομική ομάδα του ισχυρίστηκε ότι ήθελε μόνο να «χαρίσει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων» προσφέροντας υπηρεσίες σε όσους υποφέρουν, όπως αυτός, από αυτό που περιγράφεται ως «διαταραχή ταυτότητας ακεραιότητας σώματος» (BIID). Ωστόσο, η δικηγόρος της εισαγγελίας Καρολάιν Κάρμπερι είπε στο δικαστήριο: «Προτείνουμε ότι η διάγνωση – εάν υπάρχει- μπορεί να εξηγήσει γιατί ο Gustavson ενήργησε όπως έκανε για να ακρωτηριάσει και να αφήσει να ακρωτηριάσουν το σώμα του, αλλά δεν εξηγεί γιατί λειτουργούσε μια προσοδοφόρα επιχείρηση από τον ακρωτηριασμό άλλων».

Τα κέρδη από την ιστοσελίδα

Ο Γκούσταβσον κέρδισε σχεδόν 349.000 ευρώ από τον ιστότοπό του, έχοντας συγκεντρώσει 22.841 επισκέπτες από όλο τον κόσμο που πλήρωναν για να δουν το φρικιαστικό βίντεο, σύμφωνα με το δικαστήριο. Οι συνδρομητές που πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή των 116 ευρώ θα δικαιούνταν VIP, ενώ στα θύματα υποσχέθηκαν χρήματα από τα έσοδα βίντεο.

Τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν επίσης ότι ο Γκούσταβσον χρησιμοποίησε την επιχείρησή του για να πουλήσει ανθρώπινο ιστό που είχε συλλεχθεί από τις διαδικασίες, με παραπομπή σε ένα κουμπί «αγοράστε τώρα». Τελικά ήταν η γενναιότητα ενός θύματος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται για νομικούς λόγους, που οδήγησε στην κατάργηση της ιστοσελίδας. Το 2020, είπε στην αστυνομία για τις διαδικασίες που έγιναν σε αυτόν και παρείχε ένα USB stick που περιείχε 5.000 μηνύματα WhatsApp, 100 εικόνες και πολλά βίντεο.

Είπε στην αστυνομία πώς ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν ο Γκούσταβσον τον έκοψε για πρώτη φορά με ένα νυστέρι στο διαμέρισμά του στο Χάριγκεϊ, στο βόρειο Λονδίνο, και πώς τον έβαλε σε ένα κρεβάτι και του προκάλεσε ηλεκτροπληξία.

Σε μεταγενέστερες διαδικασίες, ο άνδρας είπε στην αστυνομία πώς του έσφιξαν τους όρχεις και πώς ο Γκουστάβσον χρησιμοποίησε ένα καυτό σίδερο για να τον σημαδέψει με τα αρχικά EM – που σήμαινε «ευνούχος». Σε μια δήλωση του θύματος που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο άνδρας περιέγραψε πώς είχε «γοητευτεί» από τον Γκούσταβσον, αλλά τώρα αναγνώρισε ότι ο ίδιος έπρεπε να δει ψυχίατρο «όχι έναν χειρουργό του δρόμου».

Πώς κατάφερνε να χειραγωγήσει τα θύματά του

«Συνειδητοποιώ ότι εμπιστεύτηκα ένα λάθος άτομο και ο Γκούσταβσον είναι στην πραγματικότητα ένας τρελός». Τα χιλιάδες μηνύματα που δόθηκαν στην αστυνομία αποκάλυψαν πώς ο Γκουστάβσον χειραγωγούσε τα θύματά του, τα οποία μπορεί να συναινούσαν στις διαδικασίες αλλά ήταν οι ίδιοι που ήταν τελικά ευάλωτοι, είπε η εισαγγελία. Έχοντας παραδεχτεί την ενοχή του σε μια σειρά από κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με πρόθεση, της δημιουργίας και διανομής άσεμνων εικόνων παιδιού και κατοχής ακραίας πορνογραφίας, ο Γκούσταβσον δεν χρειάστηκε να καταθέσει στη δίκη.

Μάρτυρες περιέγραψαν επίσης μια κορνίζα πάνω από το κρεβάτι στην οποία ο Γκούσταβσον, γνωστός στους φίλους του ως «Tέο», έδειξε τους αφαιρεμένους όρχεις του και μια ταμπέλα στην πόρτα έγραφε: «Το playroom του Τέο, ανοιχτό 24 ώρες και επτά ημέρες».

Οι έρευνες δημοσιογράφων για το ιστορικό του «χασάπη» στη Νορβηγία, και από όσα ισχυρίστηκε η ομάδα υπεράσπισής του στο δικαστήριο, βοήθησαν να αποκαλυφθεί πώς η κάποτε αξιοσέβαστη φιγούρα ξεκίνησε ένα σπιράλ εγκληματικότητας. Αρχικά από μια μικρή πόλη στα νοτιοδυτικά του Όσλο, ο Γκούσταβσον ήταν ταχυδρομικός υπάλληλος και πρόεδρος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, καθώς και για διοργανωτής των παραδοσιακών εορτασμών «Russ» – μια σειρά εκδηλώσεων και πάρτι για το γυμνάσιο που οι μαθητές απολαμβάνουν πριν από τις τελικές εξετάσεις σας.

Αλλά μέχρι το 1999 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή για απάτη που διέπραξε σε στεγαστικό συνεταιρισμό και το 2001 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες για απάτη στο Διαδίκτυο. Μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 και ζούσε στο Λονδίνο το 2017 όταν αφαίρεσε το πέος του ένας από τους συγκατηγορούμενους του, ο Ντάμιεν Μπερνς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό