18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Νίκη για την Ίντερ κόντρα στην Τορίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ίντερ κέρδισε με 2-0 την Τορίνο χάρις σε δύο γκολ του Χακάν Τσαλχάνογλου και έτσι η φιέστα για την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος των «νερατζούρι» ξεκίνησε με νίκη και συνεχίστηκε με έξαλλους πανηγυρισμούς στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Η Τορίνο σε μία υπέροχη κίνηση έγινε η πρώτη ομάδα που κάνει το περίφημο «πασίγιο», αφού υποδέχθηκε τους ποδοσφαιριστές της Ίντερ και τους χειροκρότησε για τον τίτλο. Όσον αφορά τον αγώνα όλα έγιναν πιο εύκολα για την Ίντερ όταν στο 49’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ταμέζ των φιλοξενούμενων.

Λίγα λεπτά αργότερα στο 56ο λεπτό ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ με μονοκόμματο σουτ με το αριστερό πόδι μέσα από την περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λοβάτο έκανε ένα απρόσεκτο τάκλιν εντός της περιοχής στον Τουράμ το οποίο καταλόγισε ως πέναλτι η διαιτητής Μαρία Καπούτι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσαλχάνογλου ο οποίος ευστόχησε από τα «11» βήματα και διπλασίασε τα τέρματα και της ομάδας του αλλά και τα δικά του (60′).

Από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία, με τους φίλους της Ίντερ να ανυπομονούν να λήξει το ματς για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες και τις οικογένειες τους. Μετά το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι έκαναν τον γύρο του θριάμβου και αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους.

Βέβαια ο Λαουτάρο Μαρτίνες θα πρέπει να περιμένει την επίσημη τελετή της Serie A για να σηκώσει και την κούπα ως αρχηγός των «νερατζούρι». Οι πανηγυρισμοί θα συνεχιστούν και έξω από το γήπεδο με δύο ανοιχτά λεωφορεία που θα φτάσουν ως το «Ντουόμο». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αναμέτρηση ήταν η πρώτη στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος που η διαιτητική ομάδα αποτελούνταν πλήρως από γυναίκες διαιτητές!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (71’ Μπιουκιάνα), Νταρμιάν, Μπαρέλα( 72′ Αρναούτοβιτς), Τσαλχάνογλου (63’ Ασλάνι), Μικιταριάν (63’ Φρατέζι), Αουγκούστο, Μαρτίνεζ, Τουράμ (63’ Σάντσες).Τορίνο (Ίβαν Γιούριτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μπελανόβα, Μπουοτζόρνο, Λοβάτο, Ροντρίγκεζ (72′ Μασίνα), Ταμέζ, Ίλιτς, Ρίτσι, Λαζάρο (63’ Βοϊβόντα), Ζαπάτα (63’ Σανάμπρια).

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των «νερατζούρι» πλημμύρισαν το Μιλάνο, με τον κόσμο και τους οπαδούς να ζουν μοναδικές στιγμές στην κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας. Δείτε το… ντελίριο του κόσμου.

reuters

reuters

Δημήτρης Καραγιάννης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό