23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νέα iPad και αξεσουάρ παρουσιάζει σήμερα η Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι στις 7 Μαΐου θα μεταδώσει μέσω διαδικτύου μία εκδήλωση, στην οποία η εταιρεία αναμένεται να κάνει την παρουσίαση των νέων iPad, αλλά και των αξεσουάρ για iPad. Ενδεικτικό είναι το γραφικό στην ιστοσελίδα του τεχνολογικού κολοσσού για την εκδήλωση όπου φαίνεται ένα χέρι που κρατάει ένα Apple Pencil.

Ως συνήθως, φυσικά, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα παρουσιάσει η Apple, καθώς η εταιρεία προτιμά πάντα τις εκπλήξεις. Ωστόσο, ο ειδικός του Bloomberg, Μαρκ Γκάνμαν, εκτιμά ότι μεταξύ άλλων θα δούμε ένα αναβαθμισμένο Apple Pencil, και ένα ανανεωμένο, Magic Keyboard.

Η τελευταία φορά που η Apple παρουσίασε νέα iPad ήταν το 2022, όταν κάποια μοντέλα ανανεώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων του κλασικού iPad 10ης γενιάς και των μοντέλων Air και Pro. Το iPad Mini δεν έχει αναβαθμιστεί από το 2021. Ενώ το 2023, η μόνη συσκευή που σχετίζεται με iPad, η οποία βγήκε στην κυκλοφορία, ήταν ένα USB-C Apple Pencil.

Τα νέα iPad Pro έρχονται με οθόνες OLED

Τα πολυαναμενόμενα νέα iPad Pro αναμένεται να περιέχουν σημαντικές αναβαθμίσεις. Η πιο εντυπωσιακή περιλαμβάνει τις οθόνες OLED -αυτές που έχουν τοποθετηθεί και στα iPhone από το 2017.

Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του Γκάνμαν, οι συγκεκριμένες οθόνες θα αναβαθμίσουν δραματικά την εμπειρία θέασης βίντεο και οτιδήποτε άλλο κάνει ο χρήστης στο iPad του. Ταυτόχρονα, οι οθόνες OLED αναμένεται να αυξήσουν την τιμή των φθηνότερων μοντέλων iPad Pro, τα οποία είναι ούτως ή άλλως τα ακριβότερα iPad.

Επίσης, τα νέα iPad Pro αναμένεται να είναι και αισθητά φθηνότερα, ενώ θα τρέχουν με τον επεξεργαστή Μ3 της Apple, ο οποίος έχει ήδη μπει στα τελευταία MacBook Air και τα βασικά μοντέλα, MacBook Pro.

Πέραν του ανανεωμένου iPad Air με την οθόνη των 11 ιντσών, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει και το νέο μοντέλο iPad Air με οθόνη 12,9 ιντσών για πρώτη φορά, κάτι που ήδη ισχύει στο iPad Pro.

Τα νέα μοντέλα iPad Air αναμένεται να αναβαθμιστούν με επεξεργαστή Μ1 και Μ2, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2022 στα Mac laptop.

Έρχεται και το νέο μαλακό Apple Pencil

Το αναμενόμενο νέο Apple Pencil θα μπορείτε να το πιέσετε στα δάχτυλά σας για διάφορες λειτουργίες, κάτι που θα συνοδεύεται και με αναβάθμιση του λογισμικού στο iPadOS 17.5.

Αναβάθμιση και του Magic Keyboard

Το νέο Magic Keyboard, το οποίο σχεδιάστηκε για τα νέα iPad Pro μάλλον θα έχει μία αλουμινένια κορυφή για περισσότερη ανθεκτικότητα. Το πακέτο αυτό θα κάνει τα iPad Pro να μοιάζουν περισσότερο με Mac laptop.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό