17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Μαύρος» Απρίλης για την Wall Street

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε βαθύ «κόκκινο» έκλεισαν και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο του υψηλότερου του αναμενομένου μισθολογικού κόστους στις ΗΠΑ που πυροδοτεί νέες ανησυχίες για πληθωρισμό.

Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 1,57%, κλείνοντας στις 5.035,69 μονάδες και παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο. Ο Dow Jones υποχώρησε 570,17 μονάδες ή 1,49%, τερματίζοντας τη συνεδρίαση στις 37.815,92 μονάδες. Όσο για τον Nasdaq έκλεισε με πτώση 2,04%, στις 15.657,82 μονάδες.

Ο Απρίλιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα αρνητικός μήνας και για τους τρεις δείκτες: Ο Dow απώλεσε 5% της αξίας του στην χειρότερη μηνιαία επίδοση από το Σεπτέμβριο του 2022. Ο S&P 500 διολίσθησε 4,2% στο μήνα, ενώ ο Nasdaq απώλεσε το 4,4% της αξίας. Και οι τρεις δείκτες διέκοψαν το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε μηνών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης του κόστους εργασίας ενισχύθηκε 1,2% στο πρώτο τρίμηνο έναντι προβλέψεων για αύξηση 1%. Η απόδοση των αμερικανικών 10ετών ενισχύθηκε αμέσως μετά τα στοιχεία, με την απόδοση του διετούς να ξεπερνά το 5% και να αγγίζει ξανά το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο.

Η Fed θα ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της αύριο Τετάρτη και οι αξιωματούχοι της ενδεχομένως να δείξουν την απροθυμία τους να μειώσουν τα επιτόκια σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Ωστόσο, παρά την πτώση του Απριλίου, ο S&P 500 εξακολουθεί να παρουσιάζει κέρδη άνω του 20% από το χαμηλό του περυσινού Οκτωβρίου, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αντέξει τα υψηλά επιτόκια. Τα στοιχεία του προηγούμενου μηνός εγείρουν ερωτήματα για το εάν ο επίμονος πληθωρισμός θα αποδυναμώσει την οικονομία, διατηρώντας την Fed σε περιοριστικό τόνο. Η McDonald’s προειδοποίησε ότι οι καταναλωτές θα γίνουν πιο επιλεκτικοί εξαιτίας των υψηλότερων τιμών.H Nia κινήθηκε στο «κόκκινο» κλείνοντας τη συνεδρίαση με πτώση 1,5%, ενώ στον Απρίλιο σημείωσε πτώση 4%. Το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης ενισχυόταν για πέντε διαδοχικούς μήνες έως τα τέλη Μαρτίου. Πτώση 3% στη συνεδρίαση παρουσίασε και η Amazon.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν επίσης οι επενδυτές τα στοιχεία για την απασχόληση Απριλίου στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό