27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Λαχταριστή μακαρονάδα με τόνο και λιαστή ντομάτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μακαροναδα εύκολη και γρήγορη!

Υλικά

500 γρ. πένες ριγέ ή ριγκατόνι2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες4 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα300ml κρέμα γάλακτος280 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα200 γρ. γλυκό καλαμπόκι χωρίς προσθήκη αλατιού, στραγγισμένο3 κονσέρβες τόνου 120 γρ. σε νερό, στραγγισμένες100 γρ. τσένταρ, τριμμένο50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και βράστε τα για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα σιγοβράζοντας τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο αλάτι και το θυμάρι για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος, και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με την κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το γλυκό καλαμπόκι και τον τόνο.

Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος σκορπίζοντας το τριμμένο τσένταρ ανάμεσα στις στρώσεις. Πασπαλίστε την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό