18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κατατέθηκε η έφεση από 39 συγγενείς θυμάτων για την τραγωδία στο Μάτι

Ειδήσεις Ελλάδα

39 συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 κατέθεσαν έφεση μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την Μεγάλη Δευτέρα, το οποίο απήγγειλε τις ποινές στους 6 από τους 21 ενόχους.

Στην αίτηση που απέστειλαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εκφράζουν την οργή τους σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε και αναφέρουν ότι τουλάχιστον επιπλέον 9 κατηγορούμενοι έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, κατά την κρίση τους η απόφαση θεωρείται τελείως εσφαλμένη και απαιτούν την επαρκή τιμωρία των ενόχων «για να μην θρηνήσουμε κι’άλλους νεκρούς». 

Μάλιστα, στο αίτημά τους τονίζουν ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν στην απαγγελία των κατηγοριών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Επιβάλλεται ήδη η άσκηση εφέσεως τόσο για την αθωωτική της διάταξη για όλους τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν όσο και για τα σκέλη των κατηγοριών που δεν υιοθετήθηκαν για τους αθωωθέντες κατηγορουμένους».

«Όταν υπάρχουν ευθύνες της ηγεσίας και των στελεχών της διοίκησης αυτές πρέπει να αποδοθούν. Αν δεν αποδοθούν, κανείς δεν χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο» τονίζουν χαρακτξριστικά.

Σημειώνεται ότι στην αίτησή τους απαριθμούν τους λόγους που τους οδήγησαν να καταθέσουν το αίτημα ενώ προαναγγέλλουν ότι θα επανέλθουν με νέο υπόμνημα τις επόμενες ημέρες με περισσότερους λόγους της έφεσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό