28.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Θρυλική πρόκριση ο Ολυμπιακός, νέα νίκη επί της Άστον Βίλα και τώρα τελικός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ονειρική βραδιά στο Φάληρο και ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία. Οι Πειραιώτες έκαναν το τέλειο παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα και δεν στάθηκαν στο υπέρ τους σκορ από την πρώτη αναμέτρηση. Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί στο 10′ και το 81′, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 και σε συνδυασμό με το 2-4 του αγώνα στο Μπέρμιγχαμ, προκρίθηκαν επάξια στον τελικό του Conference League.

Απίθανη εμφάνιση από τον Βιθέντε Ιμπόρα, «βράχος» στην άμυνα ο Κάρμο, ορεξάτος Ποντένσε και… κανόνι Ελ Κααμπί. Απίστευτα πράγματα στο Καραϊσκάκη το οποίο ήταν… καμίνι και η ατμόσφαιρα στο Φάληρο δεν είχε προηγούμενο. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό και στις 29 Μαΐου κόντρα στη Φιορεντίνα θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός πίεζε τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, ωστόσο η Άστον Βίλα είχε την κατοχή. Οι Πειραιώτες κράταγαν μακριά από την άμυνά τους τους αντίπαλους επιθετικούς και κατάφεραν να μετατρέψουν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία σε γκολ.

Στο 10′ ο Ποντένσε βρέθηκε αριστερά στη μεγάλη περιοχή, ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς και περίμενε το overlap του Κίνι. Έδωσε την μπάλα στον Ισπανό αμυντικός, εκείνος σέντραρε με το αριστερό και με σουτ μιας επαφής, ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σηκώνοντας όλο το Καραϊσκάκη στο «πόδι».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει τον στόχο τους, για ένα γρήγορο γκολ και είχαν αφήσει την μπάλα στους Άγγλους. Μπορεί να επιχειρούσαν γεμίσματα διαρκώς στην περιοχή του Τζολάκη, ο νεαρός τερματοφύλακας όμως, είχε επέμβει όπου είχε χρειαστεί, με την άμυνα να ήταν επίσης εξαιρετική. 

Ο χρόνος πίεζε την Άστον Βίλα, η οποία ήξερε ότι ήθελε τουλάχιστον τρία γκολ σε ένα ημίχρονο. Τα λάθη ήταν συνεχόμενα από τους φιλοξενούμενους και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να τα εκμεταλλευτεί, για να βάλει ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση. Ο Ιμπόρα ήταν… παντού στο γήπεδο και η άμυνα άριστα στημένη μετά από μία ώρα παιχνιδιού. 

Όσο πέρναγε η ώρα, οι Πειραιώτες ανεβάζανε τις γραμμές τους. Στο 81′, μετά από βολέ του Τζολάκη, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Εμιλιάνο Μαρτίνες, πλάσαρε ιδανικά και έβαλε… φωτιά στο Καραϊσκάκη, κάνοντας το 2-0. 

Ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι τέλους και έτσι επάξια προκρίθηκε στον τελικό του Conference League, γράφοντας τη δική του ιστορία.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι, Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ ΚααμπίΆστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες – Κόνσα, Κάρλος, Τόρες, Ντίνιε – Κας, Λουίς, ΜακΓκιν, Μπέιλι – Ντιαμπί, Γουότκινς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό