17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η Toyota θα αναβιώσει το Starlet ως σπορ hatchback

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αναβίωση του Toyota Starlet μπορεί να είναι το επόμενο καυτό θέμα για τους λάτρεις των μικρών σπορ μοντέλων.

Αναφορές από την Ιαπωνία υπονοούν τα σχέδια της Gazoo Racing να αναστήσει αυτό το εμβληματικό hatchback, προσθέτοντας ένα ακόμη σπορ μοντέλο στη γκάμα της, η οποία περιλαμβάνει ήδη τα GR Supra, GR 86, GR Yaris και GR Corolla.

Χτισμένο πάνω στη νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική της Daihatsu (DNGA), αυτή η μετενσάρκωση υπόσχεται ένα μικρό και ελαφρύ μοντέλο, με την υπογραφή της Gazoo Racing να είναι εμφανής στο σχεδιασμό του.

Αν και καθυστερεί μέχρι το 2026 λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια που προκύπτουν από ένα πρόσφατο σκάνδαλο ασφάλειας σύγκρουσης, το GR Starlet αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, ενσωματώνοντας βελτιώσεις όπως οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών και οι επιθετικοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες που θυμίζουν τα αδέρφια του GR.

Παρά το μικρομεσαίο μέγεθός του, το GR Starlet στοχεύει να είναι ένας ελαφρύς διεκδικητής, με αναφορές που δείχνουν ότι θα μπορούσε να ζυγίζει μόλις 980 κιλά, σημαντικά ελαφρύτερο από το GR Yaris.

Κάτω από το καπό, ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας, πιθανώς μειωμένος στα 1,3 λίτρα, αναμένεται να αποδίδει περίπου 150 ίππους, προσφέροντας μια σβέλτη οδηγική εμπειρία.

Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα τετρακίνητα μοντέλα, το GR Starlet θα διοχετεύει την ισχύ αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Η τιμή του στην Ιαπωνία αναμένεται στην Ιαπωνία να ξεκινά από τις 15.000 ευρώ ενώ δεν είναι σίγουρο πότε θα έρθει στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό