23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Rolls-Royce φρεσκάρει την Cullinan

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνήθως τα μοντέλα από εξωτικούς κατασκευαστές όπως η Ferrari, η Lamborghini, η McLaren και η Rolls-Royce μεταξύ άλλων δεν ακολουθούν τους παραδοσιακούς κύκλους ζωής που έχουμε συνηθίσει από mainstream μοντέλα. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί αλλά δεν θα τους αναλύσουμε εδώ και τώρα καθώς η ουσία είναι ότι ένα μοντέλο που κοστίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν θα ανανεωθεί σε 4 χρόνια. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα προέρχεται από την Rolls-Royce που αποφάσισε να φρεσκάρει το best-seller της παρουσιάζοντας επίσημα την Cullinan Series II.

Η αγγλική εταιρία αναγνώρισε το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν τις Cullinan τους καθημερινά, αρκετές φορές για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και λίγες φορές εκτός δρόμου, οπότε έκρινε ότι πρέπει να τονίσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υλοποίηση του μότο “ξεκούραστα, παντού”. Έτσι, η Rolls-Royce περιγράφει το ανανεωμένο μοντέλο ως “την πιο εκτενή Series II εξέλιξη στην ιστορία” της μάρκας, ένα προϊόν υπερ-πολυτελείας το οποίο οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως προβολή του χαρακτήρα τους και ταυτόχρονα, ένα crossover που ενσωματώνει μέρος της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας που αποκόμισε η εταιρία με την Spectre.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Cullinan Series II ασπάστηκε το δόγμα του εξηλεκτρισμού. Όχι. Κάτω από το μεγάλο καπό εξακολουθεί να κρύβεται ένας αμιγώς θερμικός, twin-turbo V12 με χωρητικότητα 6.75 λίτρων που παράγει 570 ίππους στην βασική έκδοση και 600 ίππους στην Black Badge, με 900 Nm ροπής που αρκούν για να αλλάξουν τον ρυθμό περιστροφής της γης. Μηχανικά λοιπόν, η Rolls-Royce Cullinan Series II δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με τον προκάτοχο της – τουλάχιστον όχι σημαντικά καθώς δεν αποκλείεται να έχουν γίνει κάποιες μικροδιορθώσεις στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και του πλαισίου. Οι πιο σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται στον τομέα του σχεδιασμού: στο εμπρός μέρος για παράδειγμα, τα LED φώτα ημέρας εκτείνονται πλέον προς τα κάτω, παράλληλα με την άκρη του προφυλακτήρα, το κάτω μέρος του οποίου κλίνει προς τα πάνω δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός γιώτ που σκίζει τα νερά. Ανανεωμένη είναι και η γρίλια που για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι και φωτιζόμενη.

Στα πλαϊνά δεν υπάρχουν πολλά για να αναφέρουμε αλλά όσο προχωράμε προς τα πίσω, διακρίνουμε μία διακριτική γραμμή που ξεκινά από το κάτω μέρος των πίσω φωτιστικών σωμάτων για να καταλήξει στο μέσο του πίσω τροχού ενώ το κεντρικό τμήμα του προφυλακτήρα έχει βαφτεί σε μαύρο χρώμα για να αντικατοπτρίζει το οδόστρωμα και να δημιουργεί μία αίσθηση κίνησης ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο. Κλείνοντας τις αλλαγές στο εξωτερικό, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ζάντες ελαφρού κράματος έχουν μεγαλώσει κατά 1 ίντσα, μετρώντας πλέον 23 ίντσες σε διάμετρο!

Στην καμπίνα από την άλλη, η βασική αναβάθμιση έχει να κάνει με το ενιαίο, γυάλινο πάνελ που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό, η νέα προθήκη που φιλοξενεί το απείρου κάλλους αναλογικό ρολόι και μία ατσάλινη μινιατούρα του Spirit of Ecstasy καθώς και η ενσωμάτωση του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Spectre. Όλα αυτά, με εξαιρετική προσοχή ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες και εξασφαλίζοντας παράλληλα πως οτιδήποτε ψηφιακό θα είναι εξίσου διαχρονικό με τα πανέμορφα αναλογικά χειριστήρια. Η ουσία είναι ότι η Cullinan Series II είναι αισθητά αναβαθμισμένη σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά ενώ συνεχίζει να προσφέρει ένα κορυφαίο επίπεδο εξατομίκευσης που δεν γνωρίζει όριο ή περιορισμούς πέραν αυτών που επιβάλλει ο τραπεζικός λογαριασμός στον τυχερό ιδιοκτήτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό