27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Athens Kallithea επέστρεψε μετά από 18 χρονιά στα «σαλόνια» της Super League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Athens Kallithea, «έγραψε» ιστορία και μετά από 18 «πέτρινα» χρόνια, επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία και την Super League 1 με τον αγώνα απέναντι στα Χανιά να μεταδίδεται ζωντανά από το Action 24 για την 8η αγωνιστική των play-off της Super League 2 στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» με το παιχνίδι να «λήγει» στην ισοπαλία και στο 1-1.

Το γήπεδο της Καλλιθέας, «έβαλε» τα γιορτινά του από την είσοδο των παικτών, καθώς οι φίλαθλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα με χαρτάκια και συνθήματα για την άνοδο του συλλόγου, η οποία έγινε πραγματικότητα!

Η αναμέτρηση, ήταν εξαιρετικά δυνατή και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να διασπάσουν το αμυντικό τρίτο της άλλης. Τις «απειλές», όμως τις δημιούργησε στο 11′ και 12′ οι Μανουσάκης και Νίλι.

Το γκολ «ήρθε» για τους κρητικούς. Μετά από ασυνεννοησία της άμυνας των γηπεδούχων, τα Χανιά, εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» και οι Νίλι και Τσέλιος, συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τον Ισπανό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη για το 1-0 (15′). 

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη «προειδοποίησε» την άμυνα των φιλοξενούμενων με τον Γιώργο Μανθάτη (26′), χωρίς όμως να φοβηθούν οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη, με αποτελέσμα η ισοφάριση και το 1-1 να γίνεται γεγονός λίγο μετά. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ υποδειγματικά και ο Μαρότα, νίκησε τους πάντες στον αέρα και «εκτέλεσε» τους κρητικούς στο 32ο λεπτό. 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, τα αίματα… άναψαν με πρωταγωνιστές να είναι ο Μουστακόπολος της Athens Kallithea και ο Ντίαζ των Χανίων. Ο διαιτητής του αγώνα, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έδειξε την κίτρινη και στους δύο ποδοσφαιριστές (52′).  

Τα Χανιά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν εξαιρετικά δραστήριοι και «άγγιξαν» το 2-1, αλλά ο Νταμιάν Σίλβα κάνοντας ένα σωτήριο τάκλιν αποσόβησε το γκολ που θα έφερνε την ομάδα του πίσω στο σκορ (59′). 

Στο 67ο λεπτό, οι Κρητικοί «απείλησαν» ξανά αυτή την φορά με τον Τσέλιο από κοντινή απόσταση, όμως, ο πορτιέρε των γηπεδούχων φώναξε για άλλη μία φορά «παρών» και κράτησε το 1-1 ως το τέλος του ματς.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:Athens Kallithea (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας, Μαρότα, Μανθάτης, Μπουλούλης, Ματίγια, Σίλβα, Μουτίνιο, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας. Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Ματάους, Σιλά, Κατσούρρι, Μπάτζιος, Ντίαζ, Λεμονής, Τσέλιος, Νίλι, Μάναλης, Μανουσάκης. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό