23.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Η συνενοχή για τα Τέμπη φαίνεται στο βλέμμα τους»

Ειδήσεις Ελλάδα

Απάντηση στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή μια συνομιλία που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι δεν περίμενε την επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για μια συνομιλία του με πολίτες και τόνισε: «Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ γι’ αυτά που είπα συνομιλώντας -όπως κάνω καθημερινά- με πολίτες.

Μου δίνεται όμως έτσι η ευκαιρία να τα πω και γραπτώς:

Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για τον Πρωθυπουργό να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία: Το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή το έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφουν και παραπέμπεται ο υπουργός των Τεμπών στη δικαιοσύνη.

Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς.

Όμως όσα χέρια κι αν φιλήσουν, η συνενοχή φαίνεται στο βλέμμα τους – και θα μείνει για πάντα στα χέρια τους».

Ομολογώ ότι δεν περίμενα επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ γι’ αυτά που είπα συνομιλώντας -όπως κάνω καθημερινά- με πολίτες.

Μου δίνεται όμως έτσι η ευκαιρία να τα πω και γραπτώς:Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 7, 2024 «Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα»

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο X στα αγγλικά.

«Η επίθεση του Ισραήλ και η επακόλουθη κατάληψη της συνοριακής διέλευσης της Ράφα συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερους θανάτους αμάχων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει επιτέλους να παρέμβει για να εξασφαλίσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την απεριόριστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και την επιστροφή όλων των ομήρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να λάβει σαφή θέση.Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στους χιλιάδες αμάχους στη Ράφα που ζουν σε φόβο και απόγνωση».

Israel’s offensive & subsequent occupation of the Rafah Border Crossing constitutes a blatant violation of international humanitarian law and will only lead to more civilian deaths.

The international community must finally intervene in order to secure a permanent ceasefire, the…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 7, 2024 Στην Πρέβεζα ο Στέφανος Κασσελάκης – Κοσμοσυρροή έξω από το ξενοδοχείο του

Την Πρέβεζα επισκέφτηκε την Τρίτη του Πάσχα (07/05) ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ήπειρο, με τον κόσμο να του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή. Ενδεικτικό είναι ότι έξω από το ξενοδοχείο που κατέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε κοσμοσυρροή.

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Πρέβεζα εντάσσεται στην τριήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο, με πρώτο σταθμό την Πρέβεζα και τον ευρύτερο νομό της Θεσπρωτίας, ενώ την Τετάρτη μεταβαίνει στην Άρτα και στη συνέχεια επισκέπτεται τα Γιάννενα όπου θα παραμείνει και την Πέμπτη συνεχίζοντας τις επαφές του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό