27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ πήρε το Κύπελλο μετά από 110 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόλυτη παράνοια επικρατεί στις τάξεις της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, αφού η ομάδα, κατάφερε να κάνει κάτι μυθικό και να σπάσει μια «κατάρα» που κράταγε για πάνω από έναν αιώνα στην ομάδα. Οι παίκτες κατάφεραν να επικρατήσουν στο τελικό του Βελγίου, κόντρα στην Άντβερπ με 1-0 και να πανηγυρίσουν, τίτλο Κυπέλλου μετά από 110 χρόνια. Ενώ μάλιστα, είναι και ο πρώτος γενικά που καταφέρνει η ομάδα να κερδίζει μετά από 90.

Όπως είναι λογικό, αυτό το επίτευγμα, έχει προκαλέσει στιγμές, ανεπανάληπτες, με τους παίκτες και τον κόσμο να ζουν ονειρικά σκηνικά, και τους παλαιότερους να είναι εμφανώς συγκινημένοι, για την πορεία και την εξέλιξη του τελικού της αναμέτρησης.

Η ομάδα της Ουνιόν, αγωνίστηκε κόντρα στην Άντβερπ σε έναν τελικό που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, σε έναν ματς σχετικά πολύ «κλειστό» με λίγες φάσεις. Σε μια φάση με τον Μακίντα, δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου μέρους, η Ουνιόν πήρε το προβάδισμα στο σκορ, με 1-0 το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τέλος, για να της δώσει την πολυπόθητη κατάκτηση του τίτλου μετά από 110 χρόνια.

Αυτή μάλιστα είναι και η τρίτη κατάκτηση Κυπέλλου Βελγίου, στην ιστορία της, η τελευταία, χρονολογείται στο μακρινό 1914! 

Ουνιόν Σεν Ζιλουάν: Μόρις, Μπέρτζες, Ματσίντα, Μακ Άλιστερ, Ράσμουσεν (84’ Σαντίκι), Κάστρο Μοντές, Λαπουσέν (81’ Ροντρίγκες), Πουέρτας, Φανχάουτ, Νίλσον (81’ Σάικς), Αμουρά (90+5’ Αμανί).

Αντβέρπ: Λάμενς, Ντε Λατ (73’ Μπατάιγ), Αλντερβάιρελντ, Βάινταλ (86’ Κουλιμπαλί), Φαν ντεν Μπος, Εκέλενκαμπ (86’ Ιλενικένα), Ματαζό (73’ Γιουσούφ), Κεϊτά, Κερκ (73’ Ετζούκε), Μπαλίκβισα, Γιάνσεν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό