23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τους τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας εργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. 

Αυτό τονίζεται σε δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στο νησί της Ρόδου, που προσπάθησε να κλείσει τις πληγές που άφησε η περσινή μεγάλη πυρκαγιά. 

Όπως λέει ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέκος Κολιάδης: «Οι επισκευές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Φυσικά αυτό έγινε με υψηλό οικονομικό κόστος, όχι μόνο για τα ξενοδοχεία αλλά και για όλες τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και καταστήματα. Ωστόσο, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Ο κ. Κολιάδης στις δηλώσεις του στάθηκε στο κύμα αλληλεγγύης που δέχθηκε το νησί των Ιπποτών, αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως το Δάσος της Δαδιάς που κάηκε, ή η Λάρισα, ο Βόλος, άλλες μικρότερες πόλεις και χωριά, που επλήγησαν από τις βροχές.

«Η πυρόσβεση είναι μια δαπανηρή και πολλές φορές αναποτελεσματική υπόθεση. Στη Ρόδο ζήσαμε έναν χειμώνα με λίγες βροχές και περιμένουμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι όπως πολλές άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης», λέει ο κ. Κολιάδης, που στάθηκε στο θέμα της πρόληψης, αλλά και της αυστηροποίησης των ποινών για εμπρησμό από αμέλεια και από πρόθεση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών πρόκειται να αγοραστούν δέκα επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και εκατοντάδες νέα οχήματα για την πυροσβεστική υπηρεσία.

Επενδύσεις πρόκειται επίσης να γίνουν σε υποδομές πολιτικής προστασίας, τεχνικό εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πυρκαγιές σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό