22.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Άιντραχτ πρέπει να χάσει… σκόπιμα για να βγει στο Champions League

Ειδήσεις Ελλάδα

Το format του Champions League αλλάζει από τη νέα χρονιά – όπως κι αυτό του Europa και του Conference League – κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δούμε ακόμη και 6 γερμανικές ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για τη σεζόν 2024/25.

Η Γερμανία και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη και θα έχουν το δικαίωμα για ένα επιπλέον εισιτήριο. Έτσι, όποιος τερματίσει στην 5η θέση της Bundesliga και στην 5η θέση της Serie A θα πάρει μία θέση στα… αστέρια.

Και οι δύο χώρες μπορεί να έχουν ακόμη και 6 ομάδες στο Champions League υπό προϋποθέσεις, με το σενάριο στη Γερμανία να είναι πραγματικά ακραίο και να απαιτεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να χάσει… επίτηδες ώστε να τα καταφέρει! Η πρωταθλήτρια Γερμανίας Λεβερκούζεν μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου, Στουτγκάρδη, Λειψία και Ντόρτμουντ έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην επόμενη διοργάνωση, μαζί με άλλες 11 ομάδες.

Ωστόσο οι Βεστφαλοί μπορούν ακόμα να κατακτήσουν φέτος το Champions League, αφού έχουν αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» μετά το 1-0 στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Έτσι, αν η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς τερματίσει στην 5η θέση και κατακτήσει το κύπελλο με τα μεγάλα «αυτιά», τότε και ο 6ος του γερμανικού πρωταθλήματος θα συμμετάσχει στο θεσμό την επόμενη χρονιά.

Γιατί λοιπόν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης χρειάζεται να χάσει; Επειδή στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Λειψία και θα θέλει εκείνη να πάρει το «τρίποντο», για να εξασφαλίσει την 4άδα και η Ντόρτμουντ να τερματίσει 5η! Φυσικά, η ομάδα της Φρανκφούρτης αφενός πρέπει να βγει 6η στην Bundesliga κι αφετέρου οι Βεστφαλοί να βγουν 5οι και να πάρουν το Champions League στη συνέχεια.

Η Λειψία βρίσκεται στην 4η θέση και στο +3 από την 5η Ντόρτμουντ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έτσι, με την Άιντραχτ να κοντράρεται με τους «ταύρους» στην 34η και τελευταία «στροφή» του γερμανικού πρωταθλήματος (18/05), είναι πιθανό με… σκόπιμη ήττα της να «στείλει» τη Ντόρτμουντ 5η και να χρειάζεται μετά την ίδια να πάρει το Champions League ώστε να λάβει μία θέση εκεί για την επόμενη σεζόν.

Προφανώς, την 6η θέση στη Bundesliga μπορεί μαθηματικά να την καταλάβει και κάποια άλλη ομάδα (π.χ. Χόφενχαϊμ, Φράιμπουργκ ή Άουγκσμπουργκ), όμως καμία από αυτές δεν τίθεται αντιμέτωπη μετέπειτα με τη Λειψία ώστε να μπορεί να «επηρεάσει» τη βαθμολογία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό