27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ζωολογικό κήπος έβαψε σκυλιά για να μοιάζουν με «πάντα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας κινεζικός ζωολογικός κήπος κατηγορήθηκε ότι έβαψε σκυλιά μαύρα και άσπρα σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου ότι βλέπουν «πάντα», μετέδωσε το SkyNews.

Τα ψεύτικα πάντα, που αποκαλύφθηκαν την 1η Μαΐου στον ζωολογικό κήπο Taizhou στην επαρχία Jiangsu, ήταν στην πραγματικότητα σκυλιά Chow Chow. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έκοψαν τη χαίτη τους και έβαψαν το πρόσωπό τους μαύρο για να μοιάζουν με την εμβληματική αρκούδα της Κίνας που τρώει μπαμπού.

Στη συνέχεια έβαζαν τα λεγόμενα «σκυλιά panda» σε ένα συγκεκριμένο χώρο κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες παρά την προφανή… απάτη.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί έβαλαν τα σκυλιά εξαπατώντας τους επισκέπτες, ένας εκπρόσωπος εξήγησε: «Δεν υπάρχουν αρκούδες πάντα στον ζωολογικό κήπο. Έτσι σκεφτήκαμε αυτόν τον τρόπο».

Πολλοί επισκέπτες κατηγόρησαν το καταφύγιο για κακοποίηση των ζώων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου επιμένουν ότι το πρόγραμμα δεν είναι επιβλαβές.   «Οι άνθρωποι βάφουν και τα μαλλιά τους», εξήγησε ο εκπρόσωπος. «Η φυσική βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκύλους εάν έχουν μακριά γούνα».

Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης The Global Times, οι δικηγόροι είπαν ότι «αναπόφευκτα οι επισκέπτες θα αισθανθούν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι όταν ανακαλύψουν την αλήθεια».

Taizhou Zoo in Jiangsu Province dyed two chow chow puppies black and white and promoted them as so-called “panda dogs.” pic.twitter.com/Jo7q1dBzZJ

— Shanghai Daily (@shanghaidaily) May 5, 2024

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κινεζικός ζωολογικός κήπος κατηγορείται ότι προσπαθεί να ξεγελάσει τους επισκέπτες.

Λίγους μήνες πριν κυκλοφόρησε ένα βίντεο από τον ζωολογικό κήπο Chongqing, στο οποίο αποτυπώνεται η στιγμή που τα μεγαλόσωμα θηλαστικά κάθονται σε ένα ξύλινο τραπεζάκι με τέσσερις καρέκλες για να απολαύσουν το γεύμα τους …ακριβώς όπως και οι άνθρωποι! Μια ανάρτηση που πυροδότησε τις φήμες ότι πρόκειται για fake περιστατικό.

Τον Ιούλιο του 2023, ένα απόσπασμα με μια αρκούδα που περπατούσε με τα πίσω της πόδια έγινε viral και πολλοί ισχυρίστηκαν ότι το ζώο ήταν ένας άνθρωπος με κακή στολή αρκούδας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό