27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ενώπιον της δικαιοσύνης 52χρονος που είχε συλληφθεί για παιδική πορνογραφία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ένας 52χρονος, που συνελήφθη στη Ρόδο πριν από τέσσερα χρόνια για πορνογραφία ανηλίκων, και θα κριθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αναφορές από το rodiaki.gr, οι κατηγορίες σχετίζονται με την εκμετάλλευση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Ο 52χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από νοητική στέρηση για την οποία υπάρχει και σχετική ιατρική βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία, μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν όταν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκαν έγγραφα του Εθνικού Γραφείου Europol, με αναφορές του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Expoited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α., οι οποίες προέρχονται από διαδικτυακές εταιρείες εντός της επικράτειας των Η.Π.Α. και αφορούν χρήστες που διαπιστώθηκε να κατέχουν ή/και να διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι εταιρείες αυτές απέστειλαν τις αναφορές τους στον ανωτέρω οργανισμό και αυτός με τη σειρά του τις προώθησε στις εμπλεκόμενες αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις αναφορές που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χρήστες του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, κάνοντας χρήση 31 ηλεκτρονικών ιχνών, αφού απέκτησαν πρόσβαση σε τρεις ιστοσελίδες, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό, αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό