27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Εκπαιδεύεται» και για περιπτώσεις ομηρίας ή ΑμεΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 112  έχει ζωτική σημασία σε εκατοντάδες περιστατικά έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, αποτελώντας μια πρώτη γραμμή άμυνας σε τέτοια γεγονότα που, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αναμένεται να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά. Παράλληλα, υπήρξε καθοριστικό για περιστατικά όπου συνάνθρωποί μας βρέθηκαν σε κίνδυνο. Τώρα το 112, εξοπλίζεται με νέες δυνατότητες προκειμένου να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβαθμισμένη εκδοχή της εφαρμογής έκτακτης ανάγκης 112 αναμένεται να περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών από βιντεοκλήσεις και επικοινωνία σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας μέχρι την δυνατότητα επικοινωνίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ΑμεΑ, με σιωπηλή αναγγελία περιστατικού «Silent Βutton» (π.χ. σε περιπτώσεις ομηρίας).

Πρόκειται για ένα σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα για το οποίο ήδη τρέχει διαγωνισμός από την Κοινωνία της Πληροφορίας συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό λήγει στις 27 Μαΐου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες από την υπογραφή της.

Κάτι που σημαίνει ότι το νέο 112 προβλέπεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη σε περίπου δύο χρόνια.

Τι θα περιλαμβάνει το «εξελιγμένο» 112

Το «εξελιγμένο» 112 θα περιλαμβάνει:

νέο λογισμικό διαχείρισης φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεωνδυνατότητα φωνητικής επικοινωνίας, αποστολής βίντεο και smsταυτόχρονος γεωεντοπισμός όπου είναι εφικτόδυνατότητα αναζήτησης διευθύνσεων, τοπωνυμίων και σημείων ενδιαφέροντοςSilent Βutton: λειτουργία σίγασης για περιπτώσεις ειδικού κινδύνου (πχ. περιπτώσεις ομηρίας)λειτουργία και χωρίς κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίαςπροσαρμοσμένες λειτουργίες για ΑμεΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό