23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Διακόψαμε εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλιμακώνεται η κρίση ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος η Άγκυρα σταματάει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές με το Τελ Αβίβ μέχρι να επέλθει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και να αυξηθεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

“Προκειμένου να αναγκάσουμε το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός και να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιτρέπει να περάσει, έχουμε λάβει κάποια εμπορικά μέτρα. Σε πρώτη φάση επιβάλαμε εξαγωγικούς περιορισμούς σε 54 ομάδες προϊόντων. Από χθες, σταματήσαμε τις εξαγωγές και εισαγωγές με το Ισραήλ για να καλύψουμε όλα τα προϊόντα. “, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε για το πώς θα καλυφθεί το κενό στο εμπορικό ισοζύγιο που θα προκύψει, σημειώνοντας ότι αναμένει την αντίδραση της Δύσης στην απόφαση της Τουρκίας .

“Θα διαχειριστούμε τις συνέπειες αυτού του βήματος σε συντονισμό και διαβούλευση με τον επιχειρηματικό μας κόσμο.

Ξέρουμε πολύ καλά πώς θα μας επιτεθεί η Δύση μετά από αυτήν την απόφαση που λάβαμε.”

Ενώ συμπλήρωσε με νόημα ότι , “Ο μόνος μας στόχος εδώ είναι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία είναι εκτός ελέγχου με την άνευ όρων στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη της Δύσης, σε κατάπαυση του πυρός.”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό