23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αυτές οι 5 τροφές μπορούν να ισορροπήσουν τη διατροφή σου μετά το Πάσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρνί, κοκορέτσι, μαγειρίτσα, αυγά, λιπαρά τυριά, τσουρέκια, κουλούρια, σοκολάτες, είναι τα πασχαλινά εδέσματα που προκαλούν διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Φουσκώματα, δυσφορίες, καούρες, ακόμη και κράμπες έρχονται να ταλαιπωρήσουν πολλούς μετά τα λουκούλεια πασχαλινά γεύματα. Κι όμως υπάρχουν τροφές που μπορούν να εξισορροπήσουν την Διατροφή μας και τις βλάβες που προκαλέσαμε στο πεπτικό μας σύστημα (και όχι μόνο) κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι η τέλεια λύση μετά το Πάσχα προκειμένου να επιταχύνετε τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας. Το μπρόκολο έχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του σώματός σας και στην απαλλαγή από τυχόν τοξίνες, ενώ περιέχει επίσης φυτοθρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην τόνωση της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Παντζάρια

Γνωστό για το πλούσιο χρώμα του, τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το παντζάρι είναι ιδανικό για να το προσθέσετε στη διατροφή σας και να βοηθήσετε τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας. Τα πατζάρια είναι γεμάτα με μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη C, κάτι που τα καθιστά την τέλεια, αποτοξινωτική τροφή.

Λάιμ

Τα λάιμ είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας αν θέλετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν, η οποία αποδεδειγμένα βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, τα λάιμ έχουν την ικανότητα να βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του σώματος και στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της αλκαλικής τους δράσης.

Τζίντζερ

Αν διαπιστώσατε ότι το στομάχι σας είναι λίγο ευαίσθητο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και λιπαρού φαγητού στις διακοπές, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο τζίντζερ στη διατροφή σας. Το τζίντζερ περιέχει μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη, ενώ ηρεμούν και το στομάχι μειώνοντας το φούσκωμα και τα αέρια.

Αβοκάντο

Πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό εμποδίζοντας την απορρόφηση ανθυγιεινών λιπών. Αυτές οι μικρές καταπράσινες «βόμβες» θρεπτικών συστατικών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και να βοηθήσουν το συκώτι να αποτοξινώσει τις συνθετικές χημικές ουσίες.

Διαβάστε στορεπορτάζ του News4helth.gr, πως θα ισορροπήσετε διατροφικά μετά την πασχαλινή κραιπάλη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό