18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος με το υπ’αρ. 121/2024  βούλευμα  του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Διεφώνησε ο εισαγγελέας

Κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου τάχθηκε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ δέχτηκε ότι τυπικά ο καταδικασθείς διαθέτει τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί, εντούτοις κρίνει ότι δεν υπάρχει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία ο Μιχαλολιάκος  εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αξιολογείται θετικά η διαγωγή του

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αξιολογούν θετικά τη διαγωγή και απορρίπτουν την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίζεται με τις διατάξεις των νόμων, που ίσχυαν το 2018  όταν και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής και οι οποίες δεν άλλαξαν το 2019.

Πώς είχε οδηγηθεί στη φυλακή

Από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο το 2012 ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις που οδήγησαν στη σύλληψή του.  Η νεοναζιστική ρητορική του απηχεί ρατσιστικές, αντισημιτικές, και ξενοφοβικές αντιλήψεις από μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα από το 2015, αρνούμενος κατηγορηματικά κάθε ποινική ευθύνη.

Ακολούθησε η πολύμηνη δίκη της Χρυσής Αυγής και στις 7 Οκτωβρίου 2020 κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό