23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, σημαίνει ότι πέθανα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία χρόνια μετά τη διάγνωσή της με μεταστατικό σάρκωμα, μία μορφή καρκίνου, η Κίμπερλι Νοξ πέθανε σε ηλικία 31 ετών, με τον θάνατό της να γίνεται γνωστός μέσω ενός συγκλονιστικού βίντεο που είχε αφήσει η ίδια η TikToker για όταν ερχόταν αυτή η μέρα. 

«Γεια σας followers, αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, πέθανα ειρηνικά. Για όσους από εσάς δεν με γνωρίζετε, με λένε Κιμ, γεια! Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω και σας. Είστε ευπρόσδεκτοι να δείτε όλα τα συναρπαστικά γεγονότα για το σάρκωμα, τις πληροφορίες και την εμπειρία μου με τον θάνατο από καρκίνο του σαρκώματος. Σας αγαπώ όλους, σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία. Κλαίω με δάκρυα χαράς γιατί όλοι με κάνατε να βρω σκοπό στο τέλος της ζωής μου», εμφανίζεται να λέει στο σπαρακτικό -τελευταίο της- βίντεο η Κίμπερλι Νοξ, η οποία πέθανε την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η φοιτήτρια Ιατρικής από το Κάλγκαρι της Αλμπέρτα του Καναδά, έγινε για πρώτη φορά γνωστή το 2021, όταν άρχισε να καταγράφει τη μάχη της με τον καρκίνο στο Instagram και στο Tik Tok. Όταν διαγνώστηκε η Νοξ ήταν 28 ετών και φοιτούσε στο τρίτο και τελευταίο έτος της βασικής ειδικότητας στην εσωτερική ιατρική, ενώ ήταν παντρεμένη με τον Mάικλ ΜακΆιζακ.

Όσο περνούσε ο καιρός, οι λογαριασμοί της Κίμπερλι Νοξ στα social media αποκτούσαν όσο και περισσότερους ακόλουθους. Πολλά από τα βίντεό της στο TikTok, όπου την ακολουθούν 147.000 χρήστες, συγκέντρωναν πάνω από 1 εκατομμύριο views.

Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης

Όπως είχε πει η ίδια σε συνέντευξη που είχε δώσει τον προηγούμενο μήνα στο People, στόχος της μέσα από τα βίντεό της ήταν να εμπνεύσει τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εκείνη, να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή τους. 

«Έχω μόνο ένα πράγμα στη ζωή μου, που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή. Ναι, είναι σοβαρό, αλλά είναι μόνο ένα πράγμα. Η ζωή είναι πολλά περισσότερα. Είναι οι φίλοι, η οικογένεια, τα κατοικίδια, η καριέρα σου, η τέλεια θερμοκρασία, η πρώτη γουλιά τσαγιού, τα όμορφα χιονισμένα βουνά. Τόσοι πολλοί άνθρωποι περνούν πολλά περισσότερα. Βλέποντας τα όμορφα πράγματα της ζωής κάθε μέρα με βοηθάει να παραμένω προσγειωμένη και συγκεντρωμένη σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για μένα και να συνεχίσω να πιέζω για μεγαλύτερη θεραπεία», ανέφερε στη συνέντευξη η Κίμπερλι Νοξ. 

Η 31χρονη Καναδέζα εξήγησε πως διαγνώστηκε αρχικά με εξωσκελετικό οστεοσάρκωμα, αλλά αργότερα ανακάλυψε ότι είχε στην πραγματικότητα αδιαφοροποίητο πλειομορφικό σάρκωμα καθώς «η εξελισσόμενη διάγνωση είναι συνηθισμένη στο σάρκωμα επειδή υπάρχουν πάνω από 100 υποτύποι». 

Και συνέχισε: «Τα συμπτώματα του σαρκώματος είναι τόσο σημαντικά γιατί δεν υπάρχει τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου. Το σύμπτωμά μου ήταν το πιο κοινό σύμπτωμα στο σάρκωμα μαλακών μορίων. Όλα ήταν απολύτως φυσιολογικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργαστηριακών μου τιμών. Εκτός από ένα μικρό, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενο εξόγκωμα στο αριστερό μου πόδι. Το δικό μου άλλαξε γρήγορα, γεγονός που με οδήγησε να δω αμέσως τον γιατρό μου. Έγινε από το μέγεθος ενός μπιζελιού στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα».

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ο συγκεκριμένος τύπος της ασθένειας συνήθως σχηματίζεται στον μαλακό ιστό (αν και μπορεί επίσης να σχηματιστεί στα οστά) και συνήθως εμφανίζεται στα πόδια, τα χέρια ή το πίσω μέρος της κοιλιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό