18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ανδρουλάκης: Οι δυσκολίες της δεύτερης θέσης, το μέτωπο με Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αποτελεί την παρούσα χρονική συγκυρία την εκλογική Ιθάκη για το ΠαΣοΚ. Το ταξίδι αυτό όμως, που γίνεται μέσα από τον μακρύ δρόμο των περιοδειών, των εξορμήσεων και των συγκεντρώσεων, είναι δύσκολο και με πολλούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του εγχειρήματος και δίνει πρώτος το παράδειγμα, προκειμένου να ακολουθήσουν και οι υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου την επαφή με τη βάση.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ βρίσκεται από χθες σε μία ακόμη περιοδεία. Στην Ήπειρο αυτή τη φορά. Σε μία από τις πιο άγονες και πιο αδικημένες περιοχές της Ευρώπης.

Στο τριήμερο ταξίδι του συνοδεύεται από τον Βενιαμίν του ευρωψηφοδελτίου Λευτέρη Καρχιμάκη, τον εκπρόσωπο των αστυνομικών Γιώργο Καλλιακμάνη, την δικηγόρο Κατερίνα Ρίζου που έλκει την καταγωγή της από την Άρτα, αλλά και τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Τσίμαρη.

Πρώτος σταθμός το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Εκεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είδε από κοντά τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και συζήτησε με το προσωπικό του για την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. επισημαίνοντας πως «ο λόγος που πληρώνουμε τα περισσότερα χρήματα σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη των “27”– μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία – είναι γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχθεί όπως θα έπρεπε από το Ταμείο Ανάκαμψης, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να απαντήσει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως «εκτός τόπου και χρόνου είναι ένας Πρωθυπουργός, που με την αλαζονεία του είναι μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού και τον περιφρονεί».

Το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε με κατοίκους της πόλης και απάντησε στις ερωτήσεις τους που αφορούσαν τις θέσεις της ευρωομάδας των σοσιαλιστών. Επιπρόσθετα, ανέπτυξε μαζί τους διάλογο γύρω από την κοινωνική κατοικία, την εκτίναξη του δημογραφικού προβλήματος, την εγκατάλειψη της υπαίθρου τα τελευταία χρόνια, αλλά και το αυξανόμενο κόστος ζωής που γονατίζει οριζόντια τα νοικοκυριά της χώρας.

Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στην πλατεία της Πρέβεζας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς ξεκίνησε με αναφορές σε εμβληματικές μορφές της παράταξης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην προσφορά του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στους αρχιτέκτονες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε απλά μία ιστορία, έχουμε και μία συγκεκριμένη προσφορά, πολλές από τις ιδέες μας, τις αξίες μας, έγιναν πράξη και είναι ακόμα και σήμερα ορατές σε όλη την Ελλάδα».

Σήμερα η περιοδεία συνεχίζεται στο Αγρίνιο. Εκεί θα συναντηθεί με κάτοικους και φορείς της πόλης στην κεντρική πλατεία της περιοχής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου.

Αύριο, Κυριακή 28 Απριλίου, στις 11:00 ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Αθανάσιο Τορουνίδη, και λίγο αργότερα στις 12:00 θα συνομιλήσει με κατοίκους στην παραλία της Αμφιλοχίας.

Οι εξορμήσεις αυτές θα συνεχιστούν αδιάκοπα μέχρι τις εκλογές σε όλη την Ελλάδα, τόσο από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, όσο κι από τα στελέχη της παράταξης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι η άμεση σχέση που χτίζεται με τους ανθρώπους εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με τις σκληρές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πολιτικές, που όπως δηλώνουν, ευνοούν τους λίγους και εκλεκτούς του Μαξίμου και φέρνουν προβλήματα επιβίωσης στους πολλούς που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό