18.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Έχασε την ισορροπία της και έπεσε!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά την παρουσία της στην έκθεση Beyond της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, το γνωστό ρομπότ Sophia έπεσε στο πάτωμα από ένα βάθρο, όπου είχε τοποθετηθεί.

Το πλάνο καταγράφεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως αναμενόταν έγινε viral. Μάλιστα, όσοι βρίσκονταν στο σημείο, αναστατώθηκαν και έσπευσαν… να τη βοηθήσουν να σηκωθεί.

Βίντεο: Facebook/Dimitrios Aggousis

Υπενθυμίζουμε ότι το ρομπότ βρέθηκε σε αρκετές εκδηλώσεις που αφορούσαν την τεχνητή νοημοσύνη. 

Mε χιούμορ και διπλωματική δεινότητα απάντησε το ρομπότ στις ερωτήσεις που του έθεσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο καθηγητής του ΜΙΤ, Μιχάλης Μπλέτσας, διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, με την ευκαιρία εκδήλωσης της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη.

Η τεχνητή νοημοσύνη «δεν είναι εδώ για να εξουσιάσει τους ανθρώπους», σημείωσε. Η Sophia προσφώνησε τον περιφερειάρχη «Τζίτζι» και δήλωσε πως γνωρίζει ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», αν και διευκρίνισε πως για να απαντήσει αντικειμενικά αν αυτό ισχύει, χρειάζεται να την επισκεφθεί η ίδια και να ξεναγηθεί στα τοπία της. Δέχτηκε, μάλιστα, την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα για ένα γεύμα, αρκεί το πιάτο της να περιέχει …καλώδια και βίδες.

Η Sophia επέδειξε διπλωματία και όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει άλλο συγκοινωνιακό έργο στην Ευρώπη, που να έχει καθυστερήσει όσο το Μετρό Θεσσαλονίκης!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό