21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένα μικρό ηλεκτρικό SUV με μπόλικο στιλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mini επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με το νέο Aceman, ένα συμπαγές SUV που τοποθετείται μεταξύ του Cooper και του Countryman.

Η παρουσίαση του Aceman στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου αναδεικνύει ένα ευρύχωρο εσωτερικό και μεγάλη αυτονομία, καθιστώντας το μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Βασισμένο σε μια εκδοχή της πλατφόρμας του ηλεκτρικού Cooper, το Aceman προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Με διαστάσεις παρόμοιες με εκείνες ενός Renault Clio, το μήκος φτάνει τα 4,07 μέτρα, το πλάτος τα 1,75 και το ύψος τα 1,5.

Αν και μικρό στο μέγεθος του, η Mini υποστηρίζει ότι το Aceman προσφέρει επαρκή εσωτερικό χώρο, με πέντε θέσεις επιβατών και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 300 λίτρων.

Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.005 λίτρα, προσφέροντας πρακτικότητα παρόμοια με αυτή του Clio.

Στο επίπεδο του σχεδιασμού, το αμάξωμα του Aceman ακολουθεί τις πιο πρόσφατες τάσεις της Mini, ενσωματώνοντας στοιχεία από το Cooper και το Countryman.

Στο εσωτερικό, μια μεγάλη κεντρική οθόνη OLED με διάμετρο 9,44 ίντσες κυριαρχεί στο ταμπλό, ενώ προσφέρει άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες infotainment.

Το Aceman θα είναι διαθέσιμο σε δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις: την Aceman E και την Aceman SE.

Η πρώτη διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 184 ίππων και μπαταρία 42,5 kWh, προσφέροντας αυτονομία 310 χιλιομέτρων, ενώ η δεύτερη αποδίδει 218 ίππους με μπαταρία 54,2 kWh και αυτονομία 406 χλμ.

Για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης, υπάρχει και η έκδοση JCW Aceman, που υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις στον δρόμο με περισσότερο σπορ ρύθμιση του πλαισίου.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στην Κίνα και στη συνέχεια να επεκταθεί στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό