20.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άνετο απόγευμα της Άρσεναλ με τριάρα και δε το κουνάει από την κορυφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της το απόγευμα του Σαββάτου (04/05) και επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Μπόρνμουθ με 3-0 στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λονδίνου διατήρησε την παραμονή της στην κορυφή της Premier League σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την Μάντσεστερ Σίτι (83 έναντι 79), με τους «σίτιζενς» ωστόσο να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή κατά τη διάρκεια του 14ου λεπτού της αναμέτρησης, όλοι οι θεατές χειροκρότησαν για ένα λεπτό για να τιμήσουν τη μνήμη του 14χρονου Ντάνιελ Αντζόριν, ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες δεχόμενος επίθεση με σπαθί από έναν 36χρονο άνδρα κοντά στο Μετρό του Λονδίνου.

Καθολική κυριαρχία καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης

Οι γηπεδούχοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έχοντας ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες για να απειλήσουν και να φτάσουν στο γκολ. Εν τέλει το βρήκαν μέσω της βούλας του πέναλτι καθώς στο 42′ ο Χάβερτς πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Τράβερς, με τον διαιτητή να καταλογίσει την έσχατη των ποινών κατόπιν ελέγχου και VAR.

Ο Σάκα δε λάθεψε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας στο 45′ το 1-0, με το οποίο έβαλε σε θέση οδηγού την Άρσεναλ, δίνοντας το προβάδισμα που της άξιζε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ συνέχιζε να είναι απειλητική, όμως η Μπόρνμουθ με τη σειρά της άφησε στα αποδυτήρια την εικόνα διαρκούς άμυνας που είχε σε όλο το πρώτο 45λεπτο και προσπάθησε με αξιώσεις να πατήσει στην αντίπαλο περιοχή για να ψάξει ένα γκολ.

Αυτό ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα οι «κανονιέρηδες» να εκμεταλλευτούν τους ανοιχτούς χώρους που προέκυψαν και το έκαναν περίτρανα διπλασιάζοντας τα γκολ τους στο 70′. Κατόπιν ιδανικής κυκλοφορίας, ο Ράις έφτασε στη μεγάλη περιοχή και με ωραία ατομική ενέργεια βρήκε τον Τροσάρ ο οποίος έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 76′ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να μειώσουν, βρίσκοντας δίχτυα με τον Σεμενιό παίρνοντας το «ριμπάουντ» από το δοκάρι του Κρίστι, όμως έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Οι Λονδρέζοι δεν κατέβασαν στροφές και στο 88′ βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα χάρη στο ασύλληπτο σουτ του Γκράμπριελ, αλλά ήταν η σειρά τους να δουν το VAR να τους ακυρώνει γκολ καθώς ο Χάβερτς ήταν εκτεθειμένος όταν έδωσε την ασίστ.

Εν τέλει το τρίτο γκολ ήρθε οριστικά και αμετάκλητα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ζεσούς είδε την κίνηση του Ράις και εκείνος εκτέλεσε με το δεξί για το 3-0 που έμελλε να αποτέλεσε και το τελικό σκορ μιας πολύ άνετης επικράτησης για την Άρσεναλ.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:Μπόρνμουθ: Τράβερς, Σμιθ, Τζαμπάρνι, Σένεσι, Κουατάρα, Κουκ, Κρίστι, Σεμένιο, Σκοτ, Κλάιφερτ, ΣολάνκεΆρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Τομιγιάσου, Ράις, Πάρτεϊ, Έντεγκααρντ, Σακά, Τροσάρ, Χάβερτς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό