27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Άγρια επίθεση σε 15χρονη από κοπέλες στη Σπάρτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Άγρια επίθεση δέχθηκε στη μέση του δρόμου ένα 15χρονο κορίτσι στη Σπάρτη, που ξυλοκοπήθηκε από μια συμμαθήτριά της και την αδελφή της. 

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία ο πατέρας της 15χρονης κοπέλας, ενώ η ίδια περπατούσε στο δρόμο, η συνομήλικη συμμαθήτριά της, μαζί με τη 19χρονη αδελφή της, αρχικά την ακινητοποίησαν και στη συνέχεια της αφαίρεσαν τη μπλούζα, ενώ άρχισαν να τη χτυπούν με μανία σε όλο της το σώμα, ακόμη και στο κεφάλι. Οι δύο κοπέλες που είναι αλβανικής καταγωγής εξύβρισαν τη 15χρονη μαθήτρια, την απείλησαν και στη συνέχεια την έγδυσαν και ξεκίνησαν να τη χτυπούν. 

Η μαθήτρια γλίτωσε με ελαφρά τραύματα στον λαιμό, την πλάτη και το κεφάλι, με τον πατέρα της να πηγαίνει στην Αστυνομία και να καταγγέλλει το περιστατικό. Μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία της Σπάρτης, τα δύο κορίτσια συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας (06/05), ενώ συνελήφθη και η μητέρα τους με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

Έξαρση της βίας ανηλίκων

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το 26% των παιδιών ξεκινά την παραβατική συμπεριφορά στην ηλικία των 8-14 ετών, ενώ η παραβατικότητα εκδηλώνεται κυρίως μετά την ηλικία των 15 ετών. Μία στις τέσσερις παραβάσεις αφορά σε κλοπές και μία στις πέντε σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αυξητική είναι η τάση συμμετοχής κοριτσιών σε συμμορίες ανηλίκων.

Από τις παραβάσεις ανηλίκων το 25% αφορά σε κλοπές, το 21% σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το 19% σε ναρκωτικά, το 8% σε ληστείες, 6% στην αθλητική νομοθεσία, 3% σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, 3% σε σωματικές βλάβες, 2% στη γενετήσια ελευθερία, 1% σε απειλές, 1% σε εξύβριση- δυσφήμιση, 1% σε διατάραξη οικιακής ειρήνης και 1% σε απάτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό